Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kırıklar Cezaevi’ndeki açlık grevine 2’nci grup dahil oldu


İZMİR– Kırıklar Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutukluların sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine 2’nci grup da dahil oldu.

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutuklu Zeki Bayhan, Ramazan Çelik ve Yücel Kızmaz 28 Ağustos’ta cezaevinde yaşanan hak ihlallerine karşı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattıklarını duyurmuştu. Bugün ise hasta tutuklu İbrahim Tikan yakınlarına gönderdiği mektup ile 5 Eylül’de, Behram Sağdıki ve Mehmet Faruk Araz’ın içinde bulunduğu ikinci grubun da greve dahil olduğunu aktardı.

‘UYGULAMALAR DEVAM EDİYOR’

Tutukluların farklı odalarda tutulması, 3 hasta tutukluların aynı odada tutulması, havalandırmaların üst kısımlarının tellerle kapatılması, spor ve sosyal etkinliklerin kısıtlanması uygulamaların kaldırılması talepleriyle açlık grevine başlamıştı. Bir önceki Cezaevi Birinci Müdürü Haydar Ali Ak’ın getirdiği bu uygulamaların devam ettiğini, yeni gelen cezaevi müdürünün izin de olması nedeniyle sorunun çözülmediğini bildiren tutuklular, kamuoyuna eylemin ölüm aşamasına gelmemesi için duyarlılık çağrısında bulundu.

Tutuklular koşularda iyileşme olmaması durumunda, üçüncü grubun da Pazartesi günü açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version