Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kırıklar Cezaevi’nde açlık grevi: Kilo kaybı yaşıyorlar


İZMİR – Kırıklar Cezaevi’nde siyasi tutuklulara yönelik hak ihlallerine karşı ağır hasta tutukluların başlattığı açlık grevi, 20’nci gününde devam ederken, ÖHD’li avukatlar tutukluların kilo kaybı yaşadığını aktardı.

 

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerine karşı ağır hasta tutuklu yazar Zeki Bayhan, Ramazan Çelik ve Yücel Kızmaz’ın 28 Ağustos’ta başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi sürüyor. 5 Eylül’de İbrahim Tikan, Behram Sağdiki ve Mehmet Faruk Ayaz da eyleme katılmıştı. 

 

3 TUTUKLU DAHA KATILDI 

 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, bugün cezaevine yaptıkları ziyarette tutuklular Halis Dağhan, Remzi Özhan ve Hakkı Turgay’ında süresiz dönüşümsüz açlık grevine girdiklerini açıkladı.

 

KİLO KAYBI YAŞIYORLAR

 

Müvekkilleriyle görüşen ÖHD’li avukatlar, cezaevi müdürünün tutukluların taleplerini kabul etmediğini belirtti. Eylemde olan tutukluların kilo kaybı yaşadığını söyleyen avukatlar, 29 Ağustos’tan bu yana açlık grevine giren Zeki Bayhan 10, İbrahim Tikan 6, Ramazan Çerik’in 6 kilo verdiğini ve tutukluların ağır hastalıklarından dolayı ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti.

 

TALEPLERİ

 

Açlık grevinde olan hasta tutukluların talepleri şöyle: “Hasta tutukluların aynı odalarda tutulmaması, havalandırmanın üst kısmının tellerle kapatılması, spor ve sosyal etkinliklere getirilen kısıtlanmalara son verilmesi.” 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version