Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nda final: Gençlik seçimlerde iktidara gol atacak


ŞIRNAK – Kemal Kurkut Turnuvası’nın final maçında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gençlerin seçimlerde tarih yazacağını belirterek, “Seçimlerde bu iktidara öyle bir gol atın ki, 90’dan olsun. Gençler HDP’yi iktidara taşıyacak” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi’nin düzenlediği 3’üncü Geleneksel Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nın final maçı, Şırnak’ın Silopi ilçesinde gerçekleştirildi. Silopi Belediyesi Spor Tesisleri’nde oynanan final karşılaşmasını, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Parti Sözcüsü Ebru Günay, Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, Şırnak milletvekilleri Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz ve Hasan Özgüneş ile yüzlerce kişi izledi. 

Final karşılaması öncesi Bayındır ve Bayındır’ın sahaya gelmesiyle şölen başladı. Zılgıtlarla karşılanan Bayındır ve Buldan, halkla birlikte halay çekti. 

HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ, “Bizi turnuva boyunca yalnız bırakmayan Botan halkına teşekkür ederiz” diyerek, finalde karşılaşacak takımlara başarılar diledi. 

Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Adalet Fidan, turnuvanın temel amacının madde bağımlılığına karşı olduğunu belirterek, “Bu anlamda turnuvaya katılanlara, destek verenlere teşekkür ediyoruz. Halkımızın burada bir araya gelmesi, bağımlılığa karşı anlamlı bir mücadeledir. Turnuva mücadelemizin bir parçasıdır. Toplumu kimliksizleştirmeye çalışanlara karşı mücadelemiz her alanda büyüyerek devam edecek” ifadelerini kullandı. 

DAĞ: SALDIRILARA RAĞMEN FİNALDEYİZ

HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, Botan gençlerini selamlayarak sözlerine başladı. Turnuvaya katılan bütün katılmaları tebrik eden Dağ, “Bu yıl 3’üncü Futbol Turnuvası’nı gerçekleştiriyoruz. Gençleri gerçekliğinden, kimliğinden uzaklaştırmaya çalışan, uyuşturucu ve fuhuşu topluma yaymak isteyenlere karşı bir mücadeledir. Özel savaşı yürütenlerin turnuvaya nasıl saldırdığını gördük. Bu yıl Diyarbakır Newroz meydanında katledilen Kemal Kurkut anısına düzenledik. Kemal’i katledenler, katillerini koruyanlar, Kemal’in adına da fotoğrafına da tahammül edemediler.  Her kentte Kemal’in fotoğrafına, turnuvamıza saldırılar oldu. Her türlü saldırıya rağmen, her türlü baskıya rağmen direndik, 10 kentte 500 takımın katılımıyla turnuvamızı gerçekleştirdik” diye konuştu. 

‘DİRENECEĞİZ, MUTLAKA BAŞARACAĞIZ’

Tüm engellemelere rağmen turnuvanın finalini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Dağ, “Binlerce Kemal, Rozerin değerlerine sahip çıkıyor. Faşizmin bütün saldırılarına karşı gençler direnmeye devam edecek. Bugüne kadar direnenler başarıya ulaştı. Gençler direnecek, zafere ulaşacak, özel savaşın yürütücüsü olan faşizm yıkılacaktır. Biz gençler direneceğiz, mutlaka başaracağız” şeklinde konuştu. 

BAYINDIR: GENÇLER ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRECEK

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, gençlerin mücadeleye büyük katkı sunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “HDP Gençlik Meclisi Kürdistan ve Türkiye kentlerinde turnuva gerçekleştirdi. Büyük bir mesaj veriyorlar. Bu faşist iktidar halkın yarınlarını kirli politikalarla yok etmek istiyor. Botan gençlerine sahip çıkıyor, Kürt halkı gençlerine sahip çıkacaktır. Bu ruhu Botan’da bir kez daha gördük. Gençler toplumun öncüsüdür. 40 yıldır mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin temeli gençlerdir. Gençler özgürlük mücadelesine öncülük ediyor. Gençlerin ve kadınlar bu topraklara özgürlüğü getireceği günler yakındır. Mutlaka başaracağız.”

BULDAN: KÜRT GENÇLERİ KAYBETMEZ

Halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları söyledi: “Sevgili halkımız, gençler, anneler, hoş geldiniz. Bu akşam burada olmaktan, Silopi halkıyla birlikte olmaktan, sizlerle bir arada olmaktan büyük onur duyuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Bu akşam Kemal Kurkut Futbol Turnuvası’nın finali gerçekleştiriliyor. Uzun süredir bütün bölgelerde gerçekleştirilen maçlarda yenen oldu, yenilen oldu. Burada bir kez daha takımlar karşı karşıya gelecek. Birisi kazanacak, birisi kaybedecek. Ancak kaybetseniz de kazansanız da; ödülü kim alırsa alsın, her bir gencimizin kazananı da kaybedenin de yüreğimizde büyük yeri var. Asla unutulmasın biliyoruz ki Kürt gençleri kaybetmez, Kürt gençleri her daim kazanır. Bu bir futbol karşılaşması, bir kupa verilecek, sadece bir takım kupa alacak. Kupayı alacak takım, bütün Kürt gençlerinin adına alacak. 

GENÇLER HDP’NİN NEFES BORUSUDUR

Çünkü gençler bu partinin yüz akıdır. HDP Gençlik Meclisi, HDP’nin nefes borusudur. Gençlik Meclisi olmazsa, HDP bugün yakalamış olduğu bu başarıyı asla elde edemezdi. Sizlerin bu başarıda büyük bir payı var. Sizlerin bu başarıda büyük bir emeği var, sizlerin emeği sonucu HDP bu başarıyı elde etti. Gençlik Meclisimize her yerde vermiş oldukları büyük mücadeleden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün gençlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.

GENÇLİK GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

Bu partiyi, HDP’yi, HDP yapan elbette gençlerdir, kadınlardır. Onun için bu ülkeyi yönetenler gençlerden korkuyorlar, sizlerden korkuyorlar. Sizin attığınız sloganlardan korkuyorlar. Sizin yazdığınız tweetlerden korkuyorlar, şarkılarınızdan korkuyorlar, halayınızdan korkuyorlar. Korksunlar, korkmaya devam etsinler, gençlik gümbür gümbür geliyor. Gençliğin söz sahibi olacağı, karar sahibi olacağı, gençliğin tarih yazacağı bir döneme girdik. Bu dönem elbette seçimlere kadar olan ama aynı zamanda seçimlere damgasını vuracak olan bir dönemdir. 

GENÇLİK SEÇİMLERDE TARİH YAZACAK 

Sevgili gençler hazır olun, seçimler geliyor. Seçimlerde bu iktidara öyle bir gol atın ki 90’dan olsun. Seçimlerde öyle bir tarih yazın ki AKP’ye ders olsun, AKP’ye dert olsun. Ben inanıyorum ki bu dönem gençlik tarih yazacak. Hem seçimlerde hem seçime kadar olan süreçte hem de seçimden sonraki dönemde gençler tarih yazacak. Bugün gençliğin fikirlerini yok sayanlar, düşüncesini yok sayanlar, gençliğe seçimlerde oy kullanması için kapılarına gidecekler, oylarını isteyecekler. Ama gençlik AKP’ye haddini bildirmesini bilecek. Onlar işsizlikten kırılan bir gençlik yarattılar. Gençlerin toprağa girdiği, can verdiği, yaşamını yitirdiği savaşları yarattılar. Gençliği yoksulluğa, açlığa, sefalete mahkum ettiler. Şunu bilsinler ki gençlik AKP’ye mahkum değildir, mecbur değildir. 

GENÇLER HDP’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK

Bugün milyonlarca genç yeni seçmen oldu, ilk defa oy kullanacak. Gençler elbette tercihlerini geleceği için kullanacaklar. Kendilerine yaratılacak bu ülkede söz sahibi olacaklar, karar sahibi olacaklar. İşleri olacak, yaşamları olacak, yaşam tarzları olacak, buna kimse müdahale edemeyecek. Çünkü gençler HDP’yi iktidara taşıyacak. Birazdan karşılaşmalar var, heyecanla bekleniyor. Şunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu ülkenin söz ve karar sahibi siz olacağınıza göre, seçimlerin belirleyeceği gücü de siz olacaksınız. Seçimlere kadar durmadan gece gündüz çalışmak boynumuzun borcudur. O nedenle seçimlere kadar durmak yok, geleceğimizi bizler belirleyeceğiz. Sizleri seviyorum, başarılar diliyorum, hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

Konuşmaların ardından şölen Kasım Taşdoğan’ın konseriyle devam ediyor. 

Ayrıntılar geliyor… 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version