Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kafessiz Türkiye’den eylem: Kafes zihniyetine son

Kafessiz Türkiye'den eylem: Kafes zihniyetine son


Türkiye’de 2018 yılında gönüllülerden oluşan bir sanal medya grubu tarafından kurulan Kafessiz Türkiye, bugün yumurta endüstrisi tarafından ciddiye alınan bir sivil toplum örgütüne dönüştü. Kafes yumurtacılığını bitirmek üzere yola çıkan ekip, Barut ve Nirvana (Crystal) otellerinin Antalya’daki şubeleri önünde kafes ve tavuk maskeleriyle eylem gerçekleştirdi. “Eziyete ortak olma” dövizleri taşınan eylemde, Kafessiz Türkiye ekibi ve gönüllüleri, otellerin önüne koydukları kafese girdi. 

Öte yandan çevredeki yerli ve yabancı turistlere tavukların, A4 kağıdı kadar bir alanda yaşamını sürdürdüğünü anlatmak için A4 kağıdı boyutunda broşürler dağıtıldı. Broşürde, yumurtası için yetiştirilen tavukların çektiği eziyetlere dikkat çekilerek, Barut ve Nirvana otelleri başta olmak üzere tüm otellere kafes yumurtası kullanmayı bırakma çağrısı yapıldı. 

‘KAFES EZİYETİNE SON’

Eylemde konuşan Kafessiz Türkiye Direktörü Emre Kaplan, yumurtası için endüstriyel kafeslerde yetiştirilen tavuklara birkaç kuruş kâr hırsı için eziyet çektirildiğini belirtti. Kaplan, “Bu otellerin kafes yumurtası kullanmayı bırakması 100 binlerce tavuğun çektiği acıları azaltacak. Şimdiye kadar tatilkarnesi.com üzerinden 30 bine yakın kişi imza vererek otellere çağrı yaptı, biz de şubeler önünde çağrımızı yineliyoruz; kafes eziyetine son verin. Barut ve Crystal otelleri kafes yumurtası kullanmayacaklarına dair kamuoyu önünde söz verene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi. 

Kafessiz Türkiye Gönüllüsü Koçer Karatepe, ise şunları belirtti: “Bu işkence metoduna daha fazla devam etmemeliyiz derhal kafessiz sisteme geçiş yapılmalı.” (MA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version