Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail Başbakanı duyurdu: Türkiye ile havacılık anlaşmasını onayladık

İsrail Başbakanı duyurdu: Türkiye ile havacılık anlaşmasını onayladık


İsrail Başbakanı Yair Lapid sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün hükümet olarak Türkiye ile İsrail arasında havacılık bağlantıları kurulmasına yönelik anlaşmayı onayladık. Bundan böyle İsrail havayolları İstanbul’a ve Türkiye’deki diğer noktalara iniş ve kalkış yapabilecek” ifadelerini kullandı.

‘BİR SONRAKİ ADIM BÜYÜKELÇİLERİN ATANMASI’

Anlaşmanın İsrailli yolculara ve İsrail havacılığına fayda sağlayacağını kaydeden Lapid, “Ayrıca bu, bölgedeki istikrar ve refah için önemli bir stratejik hamledir ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerlemesine önemli bir katkı sağlayacaktır. Bir sonraki adım Büyükelçilerin atanmasıdır” dedi.
Lapid paylaşımında ayrıca İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürüne ve Ulaştırma Bakanına anlaşmanın sağlanması için gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür etti.

Türkiye ile İsrail Temmuz ayında imzalanan yeni havacılık anlaşmasıyla iki ülke arasındaki havayolu trafiğinin genişletileceğini açıklamıştı.

İsrail Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “1951 yılından bu yana imzalanacak ilk havacılık anlaşmasıyla, Türk şirketlerinin İsrail’e uçuşlarının yanı sıra İsrailli şirketlerin Türkiye’deki çeşitli noktalara uçuşlarının yeniden sağlanması bekleniyor” denilmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen ay, iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçi atayacağını açıklamıştı.

25 Mayıs 2022 – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kudüs’teki Yad Vashem Dünya Holokost Anma Merkezi’ni, Merkez’in Başkanı Dani Dayan (solda) ile beraber ziyaret etti.

Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkiler, özellikle 2010’daki Mavi Marmara baskınından sonraki dönemde kopma noktasına gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in özellikle Filistinliler’e karşı izlediği politikaları her fırsatta en sert ifadelerle hedef alırken, İsrail’in eski başbakanı Benyamin Netanyahu da Erdoğan’ı özellikle Hamas’a yakın bir duruş sergilediği gerekçesiyle sık sık eleştirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version