Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Irkçı saldırılara tepki: İktidarın ayrıştırıcı dilinden kaynaklanıyor


 

MANİSA – Aydın’da Kürt yurttaşlara yönelik gerçekleşen saldırıya tepki gösteren HDP Manisa İl Örgütü, saldırıların AKP iktidarının ayrıştırıcı dilinden kaynaklandığını söyledi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa İl Örgütü, Aydın’da Kürt aileye yapılan ırkçı saldırıya ilişkin HDP Saruhan İlçe Örgütü binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve çok sayıda yurttaş katıldı

 

Açıklama metnini okuyan HDP Saruhan eski İlçe Eşbaşkanı Hasret Çetin, yaşanan saldırının iktidarın kullandığı ayrıştırıcı dilden kaynaklandığını söyledi. Kürtlerin hak ve değerlerini korumaması durumunda bu saldırıların artarak devam edeceğini vurgulayan Çetin, “Saldırı ‘kendini bilmez meczup kişi ya da kişilerin münferit saldırısı’ olarak değerlendirilip, üzerinin kapatılması yoluna gidilecektir. Oysa saldırı münferit değil sistematiktir. Bu durum Kürt halkına ve değerlerine karşı ilan edilen sistemli yok etme savaşının vücut bulmuş pratiğe dökülmüş halidir. Saldırganlar ülkeyi yönetemez hale gelmiş, acze düşmüş iktidarın üzerinde yaşadığımız toprakları korku atmosferine çevirerek ömrünü uzatma çabalarıdır” dedi. 

 

‘SON ÇIRPINIŞLAR’ 

 

Bu saldırıların iktidarın son çırpınışları olduğunu kaydeden Çetin, “Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumsal barışı, halkların eşitliğini ve kardeşliğini savunmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Toplumun tüm kesimlerini barışa sahip çıkmaya çağırıyoruz. Toplumu kutuplaştıranlar değil, toplumsal barışı savunanlar kazanacaktır” diye konuştu. 

 

YAŞAM HAKKI İHLALİ 

 

Daha sonra söz alan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay ise, “Devlet halkının can güvenliğini sağlamayacaksa ne yapacak. Bizim yaptığımız basın açıklamalarına onlarca polis gelirken saldırıya uğrayan yurttaşlar için kimse gitmiyor. Bu yaşam hakkı ihlalidir” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version