Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İran’da başörtüsü sebebiyle gözaltına alınan Mahsa Amini hayatını kaybetti; Protestolar başladı

İran’da başörtüsü sebebiyle gözaltına alınan Mahsa Amini hayatını kaybetti; Protestolar başladı


İran’da başörtüsü takma kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından şiddete uğradığı ve gözaltına alındıktan sonra komaya girdiği iddia edilen 22 yaşındaki Mahsa Amini hayatını kaybetti. İran’da ölüm haberinin ardından protestolar başladı. Caddelerde araçlarının kornalarına basan İranlılar rejim aleyhine sloganlar atıyor.

İran polisi ise Mahsa Amini’nin ‘başörüsü bağlama eğitimi’ için gözaltına alındığını, götürüldüğü Tahran’daki ahlak polisi bürosunda “kalp rahatsızlığı” geçirince “acilen” hastaneye kaldırıldığını ileri sürdü. Devlet televizyonu da Amini’nin bu görüntülerini yayınladı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Amini’nin komaya girmesinin ardından İçişleri Bakanı Ahmad Vahidi’ye resmi soruşturma emri vermişti.

Sosyal medyada Amini’nin ahlak polisi tarafından dövüldüğü ve işkenceye maruz kaldığı, bu nedenle komaya girdiği yazıldı ve dövülme anına ilişkin olduğu belirtilen görüntüler paylaşıldı.

AİLESİ BBC’YE KONUŞTU: HASTALIĞI YOKTU

IranWire haber sitesi Amini’nin gözaltı sırasında yanında olan erkek kardeşi Kiarash’ın açıklamalarını yayımladı.

Kiarash’ın anlattığına göre, kız kardeşiyle birlikte otoyol kenarındayken ahlak polisi aracı yanlarında durdu ve Amini’yi gözaltına aldı. Ona, kız kardeşinin bir saatlik “eğitimden” sonra salıverileceği söylendi. Amini’nin ailesi, kızlarının sağlıklı bir kadın olduğunu ve aniden kalp sorunu yaşamasına sebep olacak hiçbir hastalığının bulunmadığını belirtti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version