Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İkili görüşme sona erdi, Putin’den ‘gaz tedariki’ açıklaması geldi

İkili görüşme sona erdi, Putin’den ‘gaz tedariki’ açıklaması geldi


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası açıklama yapan Putin, “Türkiye, Rusya’dan doğalgaz sevkiyatları için Avrupa da dahil en güvenilir rotalardan biri haline geldi, TürkAkım sorunsuz bir şekilde çalışıyor.” dedi.

Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22’nci Devlet Başkanları Zirvesi’ndeki temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Erdoğan ve Putin’in zirvenin düzenlendiği kongre merkezindeki basına kapalı görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü.

Putin, Erdoğan’a Ukrayna tahılının büyük kısmının yoksul ülkelere gitmesini umduğunu söyledi. BM Dünya Gıda Programı’na katkılarından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Putin, “Avrupa’ya teslimatlar TÜRKAKIM’dan kesintisiz sürüyor, Türkiye gaz tedariki konusunda güvenilir.” dedi.

Putin, Türkiye’ye satılan Rus doğalgazının yüzde 25’inin ruble cinsinden ödenmesine dair anlaşmanın yakında yürürlüğe gireceğini açıkladı. Putin ayrıca Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatıyla ilgili anlaşmaların dün imzalandığını ve Rus şirketlerin Türkiye vasıtasıyla ürünlerini ihraç edebileceklerine dair işaret aldığını ifade etti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version