Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: Erdoğan ‘Altılı Masa’nın bir ayağı da ‘FETÖ’ diye anlatın’ talimatı verdi

İddia: Erdoğan 'Altılı Masa'nın bir ayağı da 'FETÖ' diye anlatın' talimatı verdi


AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MKYK toplantısında kurmaylarına “6’lı masanın sekizinci ayağı ‘FETÖ’. Saha çalışmalarında bunu halka anlatın’ şeklinde talimat verdiği ileri sürüldü.

AKP MKYK önceki gün Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündeminin seçim süreci olduğu öğrenilirken, iktidar partisinin 2023 seçimlerinde yürüteceği propagandanın da belli olduğu kaydedildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun edindiği bilgiye göre, toplantıda, CHP ve 6’lı masa gündeme geldi.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’lilere bakanlık verebiliriz” sözlerinin konuşulduğu, Erdoğan’ın kurmaylarına “6’lı masanın yedinci ayağı HDP, sekizinci ayağı ise FETÖ. Saha çalışmalarında bunu halka anlatın. Muhalefet artık açık açık HDP’yle iş birliği yapıyor. Bu da söylemleriyle ortaya çıkıyor” dediği iddia edildi.

‘ERDOĞAN: VATANDAŞLA DAHA ÇOK TEMAS EDİN’

Toplantıda, AKP’nin altı ay önce sahadaki durumuyla altı ay sonraki saha durumunun da karşılaştırıldığı aktarıldı. AKP yönetiminin hazırladığı raporların Erdoğan’a sunulduğu, muhalefetin henüz bir cumhurbaşkanı adayı belirleyememesinin yurttaşlarda “muhalefete karşı güvensizlik uyandırdığı” öne sürüldü. Ekonomi nedeniyle faturayı AKP’ye kesen küskün seçmenin yeniden AKP’ye dönüş yaptığı savunulurken, Erdoğan’ın da kurmaylarına, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de parlamento seçimlerinde de AKP birinci parti olacak. Sahada vatandaşla yüz yüze temasınızı artırın” talimatı da verdiği de öğrenildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version