Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HPG’den Xelîfan açıklaması


HABER MERKEZİ – AKP-KDP ortaklığında Xelîfan’a yönelik 5 Eylül’de gerçekleştirilen saldırıda 3 HPG’linin yaşamının yitirdiği, 2 HPG’linin KDP tarafından alıkonulduğu belirtildi. 

 

AKP-KDP ortaklığında Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik 17 Nisan’da başlattığı kapsamlı saldırılar sürüyor. Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik kimyasal ve taktik nükleer silah saldırılarının yanı sıra Türkiye’nin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile saldırıları da devam ediyor. Son saldırı, 5 Eylül’de Hewlêr’in Soran ilçesinin Xelîfan bölgesinde HPG’lilere yönelik gerçekleştirildi. Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre, SİHA saldırısında 3 HPG’li yaşamını yitirdi, 2 HPG’li yaralandı. Saldırıya dair açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), saldırının Balisan Vadisi’nde Tarava köyü yakınlarında olduğunu belirtti. 

 

SALDIRIDAN SONRA KDP MÜDAHALESİ

 

HPG’li grubunda Rêzan Botan, Armanc Zilan, Karo Kobanê, Aşikar Colemêrg ve Zanyar Tavê’nin yer aldığı aktarılan açıklamada, “Saldırıdan hemen sonra KDP güçleri olay yerine müdahale etmiş ve yaralı arkadaşlarımızı alarak götürdükleri öğrenilmiştir. Bu grubumuzdan hangi arkadaşların şehit, hangilerinin yaralı olduğu ise şu an için tarafımızca bilinmemektedir. Çok açık ki, sıcak savaş alanı olmayan bu alanda gece saatlerinde keşif uçağının birden gelip arazide yürüyüş halinde olan bir grubu tespit ederek vurması, arkadaşlarımızın çok organizeli bir istihbarat sistemi tarafından takip altına alındıklarını göstermektedir. Ayrıca KDP güçleri alana gelirken çevredeki köy sakinleri tarafından duyulan silah sesleri de dikkat çekici bir durumdur” denildi. 

 

KDP’YE ÇAĞRI

 

Saldırının araştırılması gerektiği belirtilen açıklamada, “Bu olayın, araştırılması ve netleştirilmesi gereken bir olay olduğu açıktır. Bu noktada, yaralı olan arkadaşlarımızın verecekleri bilgilerin de bu olayın nasıl gerçekleştiğinin netleştirilmesinde önemli bir yeri olacaktır. Bu nedenle KDP güçleri tarafından alınan arkadaşlarımızın bir an önce tarafımıza iade edilmesini beklemekteyiz” çağrısı yapıldı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version