Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP Gençlik Meclisi üyeleri hakkında tahliye kararı


İSTANBUL – İstanbul’da 1 Ağustos’ta tutuklanan HDP PM üyesi Livan Orman ile Gençlik Meclisi üyeleri hakkında tensiple tahliye kararı verildi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi üyeleri ile ilçe yöneticilerinin evlerine 29 Temmuz’da polis tarafından baskın yapıldı. Evlerin kapılarının kırıldığı operasyonda, HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Livan Orman, HDP Beşiktaş İlçe Eşbaşkanı Orhan Özöner, gençlik meclisi üyeleri Arjin Emektar, Ahmet Bayazıt, Roj Medrin Bor, Adem Ayata, Mehmet Salih Dikmen ve İsmail Toptamur gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında Van ve Muğla’da da 4 kişi gözaltına alındı.

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından “Örgüt üyesi” iddiasıyla 8 kişi, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilirken, Van ve Muğla’da bulunan 4 kişi ise, bulundukları kentlerin adliyelerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savcılığa ifade verdi. Mahkemedeki ifadelerin ardından Ahmet Beyazıt, İsmail Toptamur, Livan Orman, Mehmet Salih Karatay ve Mehmet Salih Dikmen aynı iddiayla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

TAHLİYE KARARI

 

1 Ağustos’ta tutuklanan 5 kişi hakkında “örgüt üyesi” iddiasıyla hazırlanan iddianame, İstanbul 25’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamenin kabulü ile mahkeme, tutuklu bulunan 5 isim hakkında tensiple tahliye kararı verdi. Mahkeme, karara ilişkin dosyadaki delil durumu ve tutukluluk süresini gerekçe gösterdi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version