Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Günay: Öcalan ile görüşmek Türkiye’ye kazandıracaktır


DERSİM – Dersim’de STÖ temsilcileriyle bir araya gelen HDP Sözcüsü Ebru Günay, Emek ve Özgürlük İttifakı’na dikkat çekerek, “Dersim’de yakalayacağımız ortak mücadele hattı, tüm Türkiye’ye ilham olacaktır” dedi. 

 

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Necdet İpekyüz ile Alican Önlü, Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun olduğu heyet, Dersim’deki temasları kapsamında kentteki Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcileriyle bir araya geldi. Gün boyu esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelen heyetin kentteki son programı ise kentteki Sivil Toplum Örgütü (STÖ), siyasi parti ve dernek temsilcileriyle buluşması oldu. Bir düğün salonunda yapılan buluşma toplantısında, HDP Sözcüsü Günay, açıklamalarda bulundu. 

 

‘CUDİ VE MUNZUR’U BİRLEŞTİRECEĞİZ’

 

Günay, Dersim’in tarihine ve direnişine vurgu yaparak konuşmasına başladı. “Dersim’de direniş ve bedel var. Seyit Rıza’nın toprağındayız. Seyit Rıza, Alişer ve Zarife’ler, 17’ler, Aysel Doğan’lar öncümüzdür ve onların yolundayız” diye devam Günay, özellikle Kürt kentlerinde devreye konulan ekolojik kırıma vurgu yaptı. Günay, “Güvenlikçi politikalarıyla Munzur’da ekolojik kırımın nasıl yapıldığını görüyoruz. Cudi ve Munzur’a sahip çıkmak bu iktidarın rant iktidarına karşı çıkmaktadır. 17 Eylül’de Cudi’ye sahip çıkmak için yürüyüş yapacağız. Cudi ve Munzur’un haykırışını birleştirmek ve ortak mücadelenin sesini yükselteceğiz” dedi. 

 

‘ÖCALAN’LA GÖRÜŞMEK TÜRKİYE’YE KAZANDIRACAK’

 

AKP-MHP iktidarının kendi yanlarında olmayan tüm kesimlere karşı saldırı politikası yürüttüğünü kaydeden Günay, iktidarın düşmanlaştırıcı politikalarla sonuç alamayacağının altını çizdi. Günay, “Savaş politikaları sonucu doğa kırımı yaşanıyor. Tecrit İmralı Adası’ndaki Sayın Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılmış durumdadır. Tecrit politikaları bu ülkeye kaybettiriyor. Sayın Öcalan ile görüşmek Türkiye’ye kazandıracaktır. Bu doğa kırımına, tecrit ve savaş politikalarına karşı çıkmak; faşizme karşı çıkmak anlamına geliyor” diye belirtti. 

 

‘İLHAM OLACAĞIZ’ 

 

Dersim’in direniş kültürüyle ön plana çıktığını belirten Günay, mevcut süreçte ittifaklar ve ortak mücadele ruhuyla mücadeleyi yürütmenin önemine dikkat çekerek, “Emek ve Özgürlük İttifakı içerisindeyiz. Şunun da farkındayız; dil, kültür ve asimilasyona karşı çok daha geniş bir mücadele hattını örmek gerekiyor. Bu da en geniş yelpazede, demokrasi ittifaktır. Dersim’de yakalayacağımız ortak mücadele hattı, ebetteki tüm Türkiye’ye ilham olacaktır” ifadelerinde bulundu.  

 

3’ÜNCÜ YOLUN İNŞASI 

 

Dersim’in tarihte çok güçlü direnişlere öncülük ettiğini, bugün ise kentteki demokratik güçlerin demokratik Türkiye’nin inşasına öncülük edebileceğini dile getiren Günay, devamla şunları aktardı, “İttifak ruhunu inşa etmek için buradayız. HDP olarak üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Farklılıklar,  kimliği, dili yok sayılan ve ötekileştirenler,  iktidar ve muhalefetin ortaya koyduğu siyasete mahkûm değil. Bunların karşısında Üçüncü Yol’u inşa etmek mümkündür. Bunun için buradayız ve sizleri dinlemek istiyoruz. Türkiye’deki iki kutuplu siyasi atmosfere karşı; başka bir yolun mümkün olduğu bizler için çok önemlidir. Birimiz kırk, kırkımızın bir olduğu ruha ihtiyacımız var. İlk tohumlarını atmak için buradayız” şeklinde ifadeler kullandı. 

 

Toplantıya katılanlar ise Emek ve Özgürlük İttifakı’nın sadece seçime yönelik olmamasını, seçimleri aşan bir ittifak olması gerektiğine dikkat çekti. 

Yapılan toplantının ardından HDP’li heyetin Dersim’deki temasları sona erdi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version