Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gülşen’i tahliye eden yargı, Reyhan’ı nasıl tutukluyor?

Gülşen’i tahliye eden yargı, Reyhan’ı nasıl tutukluyor?


İLKER DOĞAN | HABER İNCELEME  

Düzen bozulmaya görsün; belli bir aşamadan sonra artık toparlamak mümkün olmuyor. Amaç kalıcı olarak ‘çözmek’ olmayınca, akıl dışı atılan ve ‘öteleme’ niyetli her adım sorunları daha da katmerli hale getiriyor. Türkiye’de de olan bu!

Hiç bir konuda rasyonel, çözüm odaklı bir adım atılmıyor ve atılmayacak. ‘Tek adam’ ne derse o oluyor. Onun ise tek bir amacı var; ne pahasına olursa olsun iktidarda kalabilmek… Zira iktidardan düşmesi onun için sonun başlangıcı demek. Altını o kadar pisletmiş ki, oturduğu koltuktan kalkmasının imkan ve ihtimali yok… Kalkmamak için de ne gerekiyorsa yapacak!

Memleketin ayarları bozuldu; bu saatten sonra düzelme ihtimali de yok. 2023’te yapılması umut edilen seçimlerin köprüden önceki son çıkış olduğunu söylüyorlar; köprüden önceki son çıkış çoktan geçildi! Bugün hiç kimse 2023’te seçimin ‘kesin’ olarak yapılacağını bile söyleyemiyor…

ADALETİ HER GÜN YENİDEN ÖLDÜRÜYORLAR

Mahkeme salonlarında ‘Adalet mülkün temelidir’ yazar. ‘Mülk’ denilen şey devlettir. Söylenen söz aslında ‘adaleti devletin temeli’ olduğu… Peki adalet yıkılırsa ne olur? Devlet çöker ve çöktü…

Fatih Sultan Mehmet bu gerçeği şöyle anlatmış, yüzyıllar önce; “Aklı öldürürsen ahlak da ölür. Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün devlet de ölür.”

Türkiye’de yaşanan şey tam olarak bu işte; adaleti öldürdüler ve her gün aldıkları hukuksuz kararlarla, verdikleri adaletsiz hükümlerle öldürmeye devam ediyorlar. Mafya babası hakimler, uyuşturucu baronu savcılar, çete lideri emniyet müdürleri, rüşvet ağı kurarak iş insanlarından milyonlarca lira haraç toplayan bürokratlar, bakanlar, milletvekilleri… Kokuşmuş, çürümüş, tamamen enfekte olmuş bir yığın…

NEDEN TUTUKLADIN, NEDEN TAHLİYE ETTİN?

Pop sanatçısı Gülşen, 4 ay kadar önce bir konserinde imam hatiplerle ilgili söylediği bir söz nedeniyle geçtiğimiz hafta ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Hukukçulara göre bu suçlamayla en üst sınırdan bile ceza alsa ‘yatarı’ yoktu ancak yine de tutuklandı. Amaç ‘gözdağı’ vermekti ve maksat hasıl olduktan bir kaç gün sonra ev hapsi şartıyla tahliye edildi. Mahkeme, ‘şüphelinin bakmakla mükellef olduğu küçük çocuğunun olduğunu’ gerekçesiyle tahliye etti.

Gülşen’e yöneltilen ‘hakaret ve aşağılama’ suçu tutuklama gerekçesi olabilir mi? Hayır…

Gülşen’in delilleri karartma ya da kaçma riski mi vardı? Hayır…

Gülşen, aynı sözleri ‘Anadolu lisesi’ mezunları için söylese yine de tutuklanacak mıydı? Hayır…

Mahkeme, Gülşen’in bakmakla yükümlü olduğu 4-5 yaşlarında bir çocuğu olduğunu tutuklama kararından sonra mı öğrendi? Hayır… Çünkü Gülşen ve avukatı küçük çocuğu bulunduğunu mahkemede söylemişti.

O halde bu tutuklama neyin nesiydi?

Gözaltına bile alınmaması gereken bir kadın neden tutuklandı ve 3 günde ne değişti de tahliye edildi? 

En büyüğü 5 yaşında 3 çocuğu bulunan Reyhan Abdi, önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

REYHAN ABDİ’NİN DE ÇOCUKLARI VAR

Gülşen’in ‘tahliye’ kararının internet sitelerine düştüğü gün bir başka haber daha vardı. İstanbul’da 26 Ağustos’ta gözaltına alınan Suriyeli Reyhan Abdi, ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla 2 aylık bebeğiyle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderiliyordu. 5 yıldır İstanbul’da yaşayan Abdi’nin 5 yaşından küçük 3 çocuğu vardı.

Gülşen’i tutuklayıp, ardından da lütfeder gibi ‘bakmakla yükümlü çocuğu bulunduğu’ gerekçesiyle tahliye eden yargı; aynı gün bir başka kararında 5 yaşından küçük 3 çocuğu olan Reyhan Abdi’yi tutukluyor!

Ölçü yok; ayar kaçmış durumda… Kişiye göre adalet, adamına göre hukuk…

Bunun yüzlerce örneği var; son olaylara bakın… Suç örgütü lideri Sedat Peker, belgeli, görüntülü ifşaatlarda bulunuyor ancak Cumhuriyet savcıları kılını bile kıpırdatmıyor. Muhalefet partileri suç duyurusunda bulunuyor yine ses seda yok.

Ancak SPK’dan Saray’a uzanan rüşvet ağının içinde yer almakla suçlanan AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşiyle ilgili şikayeti üzerine şahıs anında gözaltına alınıyor, ışık hızıyla ‘sorgulanmak’ için Ankara’ya getiriliyor…

Neyse ki Gülşen tahliye edildi de ülkede ‘hukuk’ olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu!

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version