Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski AKP’li vekilden Erdoğan’a: Kimin koluna girdiğinize dikkat edin

Eski AKP’li vekilden Erdoğan’a: Kimin koluna girdiğinize dikkat edin


AKP eski Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’un koluna girmesine eleştirdi. Kınıkoğlu, Rusya’nın Ukrayna’da soykırım suçunu işlediği iddiasıyla Uluslararası Adalet Divanı’nda bir çok ülkenin müşteki olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, Şenghay İşbirliği Örgütü’nün toplantısı için bulunduğu Özbekistan’da Rusya lideri Putin ile kol kola fotoğrafına eski AKP milletvekili ve dış politika uzman Suat Kınıklıoğlu tepki gösterdi. Kınıklıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Fransa, İsveç, ABD, Danimarka, Almanya, İtalya, Polonya ve Romanya Uluslararası Adalet Divanı nezdinde Rusya’nın Ukrayna’da soykırım suçunu işlediğine dair davaya müşteki oldu. Kimin koluna girdiğinizi bir kez daha değerlendirin isterseniz” ifadesini kullandı.

Kınıklıoğlu, Rusya tarafından Ukrayna’da öldürüldüğü tespit edilen 400 kişinin cesedinin bulunduğu yerin görüntülerini de paylaşarak, “Koluna girdiğiniz adamın askeri bunları yapıyor. Bu ülkeyi medeni dünyadan iyice tecrit etmeden bir kez daha düşünün derim.” dedi.

Fransa, İsveç, ABD, Danimarka, Almanya, İtalya, Polonya ve Romanya Uluslararası Adalet Divanı nezdinde Rusya’nın Ukrayna’da soykırım suçunu işlediğine dair davaya müşteki oldu. Kimin koluna girdiğinizi bir kez daha değerlendirin isterseniz. #Rusya #Ukrayna #UkraineWillWin 🇺🇦 pic.twitter.com/rNrlewJvee

— Suat KINIKLIOGLU 🇺🇦 🇹🇷 (@kinikli88) September 17, 2022

 

Erdoğan ile Putin’in kol kola yürüme görüntüleri NEXTA’nın Twitter hesabından paylaşıldı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version