CENAZESİ JOHANNESBURG’DA YARIN TOPRAĞA VERİLECEK
Kervancı’nın eşi Necla Katırcıoğlu(77) da haziran ayında vefat etmişti. 4 Haziran 2022 günü eşini toprağa veren havırsever işadamı Ali Katırcıoğlu, yarım asrı geçen evlilikleri boyunca kendisine hayat arkadaşı olan ve son yaşanan süreçte Güney Afrika’da hicret günlerini beraber geçirdiği Nejla Katırcıoğlu’nun cenaze merasimi boyunca gözyaşlarını tutamamıştı.
Ali Katırcıoğlu’nun cenazesi, Johannesburg’da yarın Cuma namazının ardından toprağa verilecek.
2022‘UNCLE ALİ’ ÇÖMERTLİĞİ VE HAYIRSEVERLİĞİYLE BİLİNEN BİRİYDİ
Güney Afrika’nın ‘Uncel Ali’si olarak da tanınan ve Johannesburg şehrinde kurduğu Nizamiye Külliyesi’nin de banisi olarak bilinen Katırcıoğlu’nun vefatı, sevenlerinin yansıra, Hizmet Camiasının mensuplarını büyük üzüntüye sevk etti. Hizmet Hareketi’nin öncülerinden olan 85 yaşındaki Ali Katırcıoğlu, cömertliğiyle tanınan, öğrencilerin yetişmesi için önemli müesseselerin kurulmasında öncülük eden önemli işadamlarından biriydi.
ANADOLU’DA BAŞLATTIĞI KUR’AN HİZMETİ, AFRİKA KITASINA KADAR ULAŞTI
Bu arada İstanbul’da yarım asrı geçen hayır faaliyetleri ile Türkiye’nin hemen her bölgesinden ve dünyanın çok sayıda ülkesinden binlerce talebenin dini ve müspet ilimler almasına vesile olan 85 yaşındaki Ali Katırcıoğlu, İstanbul’da Çamlıca’da başlattığı Kur’an hizmetinin devamı için Johannesburg şehrinde Nizamiye Külliyesini inşa ederek, bu ulvi hizmetleri sürdürmeye vesile oldu. Ali Katırcığlu’nu, Sahraaltı Afrika’nın en büyük cami külliyesi ve külliye içinde fakirler için yaptırdığı klinik vesilesi ile son 10 yıldır Güney Afrika’dan ve çevre ülkelerden toplumun her kesiminden binlerce insan ziyaret etti.
AKP REJİMİ’NİN GASP ETTİĞİ EVİ, İSTANBUL MÜFTÜSÜ LOJMAN OLARAK KULLANIYOR
15 Temmuz Planlı Darbe sürecinde AKP ve Erdoğan rejimi, Hizmet Hareketi’ne yakınlık duyan birçok işadamının mal ve mülküne el koyduğu gibi, Ali Katırcıoğlu’nun da evi ve işyerlerine el koymuştu. İstanbul müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın lojman olarak kullandığı ev Ali Katırcıoğlu’na ait.
GÜNEY AFRİKA’DAKİ NİZAMİYE KÜLLİYESİNİN HİKAYESİ!
Üç yıl gibi hızlı bir sürede tamamlanan Selimiye’nin hikayesi ise şöyle: İstanbul’da ikamet eden işadamı Ali Katırcıoğlu, ecdadın mimarisinin ekvator altına ve Amerika’ya ulaşmadığını düşünerek ilk planda okyanus ötesine dev bir Osmanlı camisi inşa etmeye karar veriyor. Üç yıl Amerika’ya cami inşaatı için gidip gelen Kervancı lakaplı Katırcıoğlu, izin ve teknik işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle Amerika’da inşaata başlayamıyor ve yakın arkadaşı Fethullah Gülen Hocaefendi’nin tavsiyesi ile Güney Afrika’ya geliyor. Katırcıoğlu’nun deyimiyle, “Üç yılda hallolmayan işler bir haftada halloluyor”, belediyenin bütün izinleri vereceğini belirtmesi üzerine arsa alınıyor. Kısa bir süre zarfından dev projenin ilk kazması vuruluyor. Camide 300 kadar güvercin besleyen Katırcıoğlu, Nizamiye’nin bahçesine 2000’den fazla da gül diktirdi. Çoğunluğu palmiye olan yaklaşık 500 ağaç da Nizamiye’nin etrafında yükselmeye başladı. ZAMAN-Avustralya
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***