Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erzurum Cezaevi’nde hücre kapılarındaki mazgal kapatılmak isteniliyor


VAN – Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutukluların konulduğu tek kişilik hücre kapılarındaki mazgalların kapatılmak istendiği belirtildi. 

 

Türkiye’deki cezaevlerinde tutuklulara yönelik hak ihlalleri artarken, Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ise idarenin siyasi tutukluların konulduğu hücrelerin mazgallarını kapatmaya çalıştığı belirtildi. Cezaevinde 4 yıldır tutuklu bulunan Muhammed Fadullah Kamış (32), aile bireyleri ile yaptığı görüşmede cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini aktardı. 

 

Oğlu Kamış ile açık görüş yapan baba Servet Kamış, söz konusu cezaevinde yaklaşık 1 aydır tutuklara yönelik baskı ve ihlallerin arttığını söyledi. Siyasi tutukların tamamına yakınının tek kişilik hücrelerde tutulduğunu ifade eden Kamış, oğlunun kendisine “Cezaevi idaresi tutulduğumuz tek kişilik hücre kapılarındaki mazgalları kapatmak istiyor. Bizler tek kişilik hücrelerdeyiz. Sürekli koğuşlara baskın yapılıyor ve psikolojik baskı maruz kalıyoruz. Gelen mektuplar ya verilmiyor ya da çok geç veriliyor” dediğini söyledi. 

 

TEK KİŞİLİK HÜCRE

 

Tutukluların tek kişilik hücrelerde tutularak izole edilmeye çalışıldığına vurgu yapan baba Kamış, “Bunlar yetmiyormuş gibi bir de tutukluların birbirleri ile iletişim halinde oldukları koğuşlardaki mazgalları kapatmaya çalışıyorlar. Tutuklular hücrelerde zaten havalandırma sorunu yaşıyor” dedi.

 

KEYFİ UYGULAMA

 

Türkiye cezaevlerinin tamamında siyasi tutuklular üzerindeki baskıların arttırıldığı, tutukluların tecride tabi tutularak iradelerinin kırılmaya çalışıldığını kaydeden baba Kamış, “Cezaevlerinde ne ulusal ne uluslararası haklar tanıyor, bütün haklar keyfi bir şekilde çiğnenerek, tutuklulara dönük keyfi uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bu konuda biz ailelere düşen, bir dayanışma içerisinde olmaktır. Sadece ailelerde değil, tüm kurum ve partilerimiz ortak bir mücadele ile bu baskılara karşı durmalıyız. Bizler dayanışma içerisinde ve birlikte mücadelede bulunmadığımız takdirde tutuklular üzerindeki baskılar her geçen gün artmaya devam edecek” diye belirtti.

 

KAMERALI SİVİL KİŞİLER

 

Kamış, görüş günlerinde cezaevi kapılarında istihbarat elamanları olduklarını düşündükleri bazı sivil giyimli kişilerin ellerindeki kameralarla sürekli görüşe gelen ailelerin fotoğraf ve görüntülerini çektiğini belirterek, “Bu şekilde bizleri baskı altında tutmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version