Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na KHK yanıtı: Yetkin yok, bu milleti aldatmaktır

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na KHK yanıtı: Yetkin yok, bu milleti aldatmaktır


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU’NA KHK TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “KHK’lılar göreve iade edilecek” sözlerine yanıt veren Erdoğan,”Bay Kemal kendini buğday ambarında zannediyor. Herhangi bir gücü yok kendisine milletin verdiği yetki yok. Türkiye bir hukuk devleti siz ne zamandan beri yargı oldunuz da yargının yetkilerini kendinde kullanıyorsun? Ben şu anda yargıyım hem hakimimi savcıyım gelince bunların hepsini serbest bırakacağım anlamına geliyor. Bu milleti ahmak yerine koyup aldatmaktan başka bir şey değil. Bunlar 2023 seçimlerine yönelik yalanlardan.” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE YÜKLENDİ

CHP’li büyükşehir belediyelerine yüklenen Erdoğan, “Ya sen önce elindeki büyükşehir belediyelerinde vatandaşa verdiğin sözleri yerine getir. Su paraları nasıl söz verilmişti, şimdi nerelere indirildi yoksa çıkarıldı. Şu anda vatandaş su paraları konusunda ciddi sıkıntı içerisinde mi? İçerisinde… Otobüs ücretlerinde vs. sıkıntı içerisinde mi? İçinde… Bunların sözünü nasıl vermişlerdi seçim meydanlarında? Farklı vermişlerdi. Ama şimdi geldikleri yer neresi, ortada. Bunların hepsi maalesef 2023 seçimlerine yönelik yalanlardan başka bir şey değil. Hepsi yalan. Türkiye bir hukuk devletidir. Ve bu hukuk devleti içerisinde de KHK’nın vermesi gereken kararların herhalde siyasiler olarak biz böyle bir yetkiyi kullanamayız. Hukuk devleti içerisinde hakimlerin, savcıların yetkisi onlara aittir ve siyasi böyle bir yetkiyi kullanma hakkına sahip değildir.” dedi.

TİP MİLLETVEKİLİ ŞIK’IN ‘AK PARTİ KAPATILACAK’ SÖZÜ

TİP Milletvekili Ahmet Şık’ı da “AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak” sözleri üzerinden hedef alan Erdoğan, “Bu zat zaten teröristin tekidir. Teröristin teki olmanın ötesinde nasıl olduysa milletvekili olma şansını yakaladı. Ve şu anda da kullanıyor. Bir hukuk devletinin içerisinde adeta teröristlerin yaklaşım tarzıyla bir yaklaşım içerisinde. Ahmet Şık’ın soyadı ‘şık’ ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Dolayısıyla onun gücü ne AK Parti’yi kapatmaya yeter, ne bizleri bu noktada mahkum etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın. Çünkü bugüne kadar birçok terör örgütlerinin içerisinde yer almış bir kişi. Bununla ilgili olarak da zaten tazminat davası açılmıştır. Milletvekilliği olayı üzerinden çıktıktan sonra, yani dokunulmazlığı da kalktıktan sonra ceza davaları arkasından gelecektir” ifadelerini kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version