Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Yunanistan kendine çekidüzen verme yoluna girdi

Erdoğan: Yunanistan kendine çekidüzen verme yoluna girdi


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Türkiye’ye ait F-16’ların, Yunanistan’a ait Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından ‘radar kilidi atılarak taciz edildiği’ iddiaları ile ilgili konuşan Erdoğan, Atina Yönetimi’nin kendine çekidüzen verme yoluna girdiğini söyledi: 

“Bu konuyla ilgili Savunma Bakanlığımız gerek NATO Genel Sekreterliği ile gerek diğer temsilciler ile görüşmeleri sürdürüyor. Kilit atma noktasında hassasiyetlerimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında olduğu için kendilerine çekidüzen verme yoluna girdiler.”  

İLGİLİ HABER

AA: Yunanistan’ın S-300 füze sistemi Türk jetlerini taciz etti

Anadolu Ajansı’na konuşan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, görev uçuşu yapan Türk jetlerine, Yunanistan’a ait S-300 hava savunma sistemi tarafından radar kilidi atıldığını duyurdu.

Erdoğan, Yunanistan’a yönelik “bir gece ansızın gidebiliriz.” söylemini de sürdürdü: 

“Şahsımın da son hafta içinde yaptığı konuşmalarda ortaya yönelik açıklamalarım bundan sonraki süreçte de Yunanistan, Türkiye ile nasıl bir ilişki içinde olacağının kararını daha iyi düşünerek verecektir. Hep söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz.”

İLGİLİ HABER

Erdoğan, Yunanistan’ı tehdit etti: Bir gece ansızın gelebiliriz

Yunanistan’la Ege’de yaşanan gerilim üzerine konuşan Erdoğan, “Adaları işgal etmen bizi bağlamaz. Zamanı geldiğinde, gerekeni yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz.” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version