Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Putin haklı, tahıl yoksul ülkelere değil zenginlere gidiyor

Erdoğan: Putin haklı, tahıl yoksul ülkelere değil zenginlere gidiyor


Balkan ziyareti kapsamında Hırvatistan’da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic’le ortak basın toplantısı düzenledi. 

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Ukrayna’nın tahıl ihracatı başlangıçta anlaşıldığı üzere yoksul ülkelere ulaşmıyor” sözlerini değerlendirdi ve Putin’e destek verdi. “Şu anda Rusya tarafından tahıl sevkiyatı yok. Sayın Putin’in haklı olduğu konu var. Gelen tahıllar maalesef zengin ülkelere gidiyor, fakir ülkelere değil. Yaptırımları yapan ülkelere tahıl sevkiyatının olması sayın Putin’i de rahatsız etmektedir” dedi.

“Biz de Rusya’dan da tahıl sevkiyatı başlasın istiyoruz. Burada gecikme var” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Semerkant’ta sayın Putin’le bunları görüşeceğiz. Gerçekten fakir olan ülkelere de bu tahılı ulaştıralım. Enerjide fiyatlar yükseliyor. Avrupa bu kışı nasıl geçireceğinin telaşı içinde. Rakamlar çok yüksek. Bu yüksek rakamlarla Batı ne yapacağının telaşı içinde. Temenni ederim ki hayırlısıyla atılacak adımlarla bu badire atlatılır.”

İLGİLİ HABER

Putin: Ukrayna tahılının güzergahını değiştirmeliyiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki tahılın yoksul ülkeler yerine AB ülkelerine gittiğini belirterek, tahıl güzergahının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version