Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan açıkladı: Sırbistan ve Bosna Hersek vatandaşları da Türkiye’ye pasaportsuz giriş yapabilecek

Erdoğan açıkladı: Sırbistan ve Bosna Hersek vatandaşları da Türkiye’ye pasaportsuz giriş yapabilecek


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ve Sırbistan vatandaşlarının Türkiye’ye sadece kimlik kartlarıyla giriş yapabileceğini açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç, konsey üyeleri Zeljko Komsic ve Milorad Dodik ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan: Türkiye olarak Bosna Hersek’e yönelik kalkınma yardımlarımızı hız kesmeden sürdürürken bir yeni adımı da özellikle artık kimlik kartlarıyla Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını da verdik. pic.twitter.com/X2fkljNNum

— AK Parti (@Akparti) September 6, 2022

Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye olarak Bosna Hersek’e yönelik kalkınma yardımlarımızı hız kesmeden sürdürürken bir yeni adımı da özellikle artık kimlik kartlarıyla Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını da verdik. Türkiye’den Bosna Hersek’e, Bosna Hersek’ten Türkiye’ye bundan böyle kimlik kartlarıyla seyahat yapılabilecek. Dışişleri bakanlarımız süratle gerekli prosedürü bitirecekler. Yarın aynı şekilde Sırbistan’la da böyle bir anlaşmayı imzalayacağız. Daha önce de aynı şekilde Bulgaristan’la da böyle bir anlaşmayı imzalamıştık.” dedi.

Bulgaristanlılar kimlik kartlarıyla Türkiye’ye giriş yapabiliyor. Ancak Türk vatandaşları Bulgaristan’a kimlik kartlarıyla giremiyor, vize isteniyor.

Bunların yanı sıra Avrupa’dan Almanya, Belçika, Fransa, Gürcistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, KKTC, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Ukrayna, Yunanistan ve Polonya vatandaşları Türkiye’ye vize almadan, kimlikle seyahat edebiliyor.

YUNANİSTAN’A: SABRIN DA BİR SINIRI VAR!

Tayyip Erdoğan, açıklamalarının ardından Yunanistan’la ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu: “Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Bire gece ansızın gelebiliriz diyorsak, ne dedim vakti saati geldiğinde bir gece ansızın gelebiliriz. Niye? Ellerinde bu adalar var, bu adalarda üsler var buralardan hareketle bize gayrimeşru tehditler devam ederse sabrın da bir sonu vardır. Sabrın sonu geldiği anda sabrın sonu selamettir. Selameti gördüğümüz anda bunu da Yunanistan’ın ben bildiğine inanıyorum. O vakit saat gelir, gereği yapılır. Radar kilitlemesi şu, bu adımları atmak hayra alamet değil.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version