Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır Barosu: Sorumlular hakkında soruşturma başlatılmalı


 

DİYARBAKIR – HDP Milletvekili Semra Güzel’in şiddet görerek gözaltına alınmasına dair açıklama yapan Diyarbakır Barosu, “Sorumlular hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılmasını bekliyor, hukuki sürecin takipçisi olacağız” ifadelerinde bulundu.  

 

Hedef gösterilerek dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in gözaltına alınmasına ve şiddet görmesine ilişkin Diyarbakır Barosu yazılı açıklama yaptı. 

 

‘SORUŞTURMA BAŞLATILMALI’

 

“İnsanlık onuru le bağdaşmayan bu uygulamayı kabul etmiyoruz” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün kamuoyuna yansıyan görüntülerde Semra Güzel’e ters kelepçe uygulandığı ve onur kırıcı davranışlara maruz kaldığı görülmektedir. Ulusal ve uluslararası mevzuatta bu ve benzeri uygulamaların işkence ve kötü muamele yasağı kapsamında kaldığı tartışmasızdır. Tarafı olduğumuz uluslararası antlaşmalar ve iç hukuktaki düzenlemeler işkence ve kötü muameleyi mutlak olarak yasaklamaktadır. Kolluğun yasal sınırları aşan ve kötü muamele kapsamındaki fiillerini kabul etmiyoruz. Sorumlular hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılmasını bekliyor hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version