Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dersim’de Cudi Yürüyüşü’ne katılım çağrısı


DERSİM- Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Hozat ilçesi ile Şırnak’ta yaşanan ağaç katliamına tepki göstererek, duyarlılık çağrısı yaptı.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi tarafından bölgede devreye konulan ekolojik talana karşı “Savaş Yıkımına ve Doğa Talanına Karşı Yürüyoruz” şiarıyla 17 Eylül’de Cudi Dağı’nda yapacağı yürüyüşe katılım çağrısı ve Hozat ilçesinde yaşanan doğa talanına tepki göstermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dersim Şubesi’nde yapılan açıklamada,  platform adına Akpazar (Perî) Belde Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi konuştu.

Çelebi,  Türkiye’nin dört bir yanında doğa katliamının yaşandığını bunu da Karadeniz, Ege, Akdeniz, Hasankeyf ve Dersim’de yaşanan orman yangınlarıyla gördüklerini söyledi.

HOZAT’TAKİ KESİME TEPKİ

Hozat Bölgesi’nde on binlerce ağacın kesilerek kömür haline getirilip pazarlandığını belirten Çelebi, bunun hukuksal bir dayanağının olmadığını ifade etti. Bir aya aşkındır Hozat köylerinde ihalesiz ağaç kıyımının sürdüğünü belirten Çelebi, yine Şırnak’ta kesilen ağaçların da benzer şekilde satıldığını ifade etti. Hozat’taki ormanların kesilmesinin Orman İşletme Müdürlüğü gözetiminde yapıldığını belirten Çelebi, Hozat’ta yaşanan ağaç kesimine karşı ileriki süreçte geniş kapsamlı bir programlarının olacağını duyurdu.

KATILIM ÇAĞRISI

Şırnak’ta yaşanan ağaç katliamının durdurulması için 17 Eylül’de Cizre’de Türkiye’nin birçok yerinde katliama karşı sesin yükseleceğini belirten Çelebi, “Doğaseverler, ekoloji kurumları, siyasi parti temsilcileri ve bölge halkımız bir araya gelerek Cizre’de bu katliama sesini yükseltecek. Bu katliama dur demek için bizde Hozat’ta yaşanan ve Şırnak’ta yaşanan katliamı kınamak için bulunacağız. Bu katliamların bir an önce durdurulması, doğa talanına son verilmesi için tüm halkımızı önümüzdeki süreçte yapılacak olan tepkilere karşı açıklamalara katılmasını istiyoruz” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version