Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demirtaş’tan “Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir” şeklinde yansıtılan sözleri hakkında açıklama: “Kimse olmayan şeyler üretmesin”

Demirtaş’tan “Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir” şeklinde yansıtılan sözleri hakkında açıklama: “Kimse olmayan şeyler üretmesin”


Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasının duruşmasında yaptığı konuşmanın tartışma yaratmasının ardından bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“Kürt sorununun farklı başlıkları ve boyutları bulunuyor. Çözüm, anayasal ve yasal zeminde gerçekleşmek durumundadır ve doğal olarak bunun yeri TBMM’dir. Burada da HDP başta olmak üzere siyasi partiler çözümün muhataplarıdır” diyen Demirtaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Bununla birlikte, sorunun tüm boyutlarıyla kalıcı şekilde çözülebilmesinin yegane yolu, tüm tarafları yasal zeminde çözüme dahil etmektir.

 

“Bu anlamda, Öcalan’ın çözümdeki önemli rolünü yadsıyan, yok sayan politikaların başarı şansı yoktur.

 

“Çözümün sağlanması için her aktörün farklı düzeyde rolü ve önemi bulunmaktadır. Aktörlerin herhangi biri yok sayılarak, karşılaştırılmaya çalışılarak aranan çözüm, çözüm değil, ya saf hayal ya da art niyettir.”

 

Demirtaş, avukatlar, danışmanlar ve parti genel merkezi hakkında “kullanılan dile, eleştiri sınırlarını aşan ifadelere” cevap vermek istemediğini söyledi, “Herkesi daha dikkatli ve özenli davranmaya davet ediyorum. Kimse olmayan şeyler üretmesin” dedi.

 

Demirtaş’ın açıklaması şu şekilde:

 

 

6 Eylül günü, HDP’nin resmi bir Twitter hesabından, Demirtaş’ın duruşmada “Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir” açıklamasını yaptığı şeklinde bir mesaj paylaşılmıştı.

 

Daha sonra bu Twitter mesajı ve internet sitesi içeriği silinmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version