Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Cumhurbaşkanı’na hakaret davanız var’ diye sahneye çıkarılmadılar

'Cumhurbaşkanı'na hakaret davanız var' diye sahneye çıkarılmadılar


Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen konserde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten haklarında dava olduğu gerekçesiyle Halkevi Müzik Topluluğu üyesi iki kişinin sahneye çıkmasına izin verilmedi. Sahneye çıkması yasaklanan Berivan Bila, “Yasakçı zihniyetinize karşı bizler her alanı, sokakları, meydanları, sahneleri bir müzik alanına, bir konser alanına dönüştüreceğimizi duyuruyoruz” dedi.

‘FAŞİZME VE AKP’NİN GERİCİ POLİTİKALARINA KARŞI HER ALANDA’

Halkevleri Müzik Topluluğu üyesi Berivan Bila, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada yasağa tepki gösterdi. Bila, şunları söyledi:

“Bizler Halkevi Müzik Topluluğu olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Balıkesir Burhaniye’de bir konsere çıkacaktık fakat bugün sabah saatlerinde bir haber geldi. Burhaniye Kaymakamlığı ve emniyet bizim konserimizin yasaklandığını söyledi, tertip komitesine ilettiler. Sebep ise iki tane müzik ekibi üyesinin Cumhurbaşkanına hakaret dosyası olduğuydu, gerekçe buydu.

Bizler Halkevi Müzik Topluluğu olarak bir şey söyledik; faşizme ve AKP’nin gerici politikalarına karşı her alanda, sokakta, meydanlarda, sahnelerde yerimizi alacağımızı söyledik, buna karşı mücadele edeceğimizi söyledik. Buradan tekrar söylüyoruz, yasakçı zihniyetinize karşı bizler her alanı, sokakları, meydanları, sahneleri bir müzik alanına, bir konser alanına dönüştüreceğimizi duyuruyoruz.” 

‘KONSER YASAKLARINA, SANSÜRE KARŞI TÜM MÜZİSYENLERİ VE MÜZİK SEVERLERİ TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ’

Halkevleri Müzik Topluluğu, konuya ilişkin sosyal medyada şu açıklamayı yaptı:

“Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen konserde biz de Halkevleri Müzik Topluluğu olarak barış türkülerimizi Burhaniye halkı ile seslendirecektik. Halkevleri Müzik Topluluğu üyesi 2 müzisyen arkadaşımızın sahneye çıkmasının yasaklandığı bu sabah saatlerinde Burhaniye Kaymakamı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Tertip Komitesine bildirilmiştir.

AKP iktidarının halktan yana sanata karşı topyekûn saldırılarına karşı örgütlü bir mücadele içinde olmaya davet ediyoruz. Tüm alanlarda olduğu gibi sanat alanında da sonuç almak için en doğru yol kendi örgütlü kuvvetine dayanan bir mücadeleden geçiyor. Konser yasaklarına, sansüre karşı tüm müzisyenleri ve müzik severleri tepki göstermeye davet ediyoruz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version