Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumartesi Anneleri davası öncesi polisten sert müdahale; Alper Taş gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri davası öncesi polisten sert müdahale; Alper Taş gözaltına alındı


Cumartesi Anneleri’nin bugün görülecek davası öncesi Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirilecek basın açıklamasına polisin müdahalesi sert oldu. SOL Parti Meclis Üyesi Alper Taş, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ve 12 kişi daha gözaltına alındı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Gözaltına alınanlar arasında bugünkü duruşmaya katılmazlarsa “zorla yakalama” kararı verilecek olan sanıklar da var. Şu anda gözaltında oldukları için duruşmaya katılamayacaklar, duruşmaya gözaltı nedeniyle katılamayacakları için de tutuklama kararı çıkacak.” paylaşımında bulundu.

Alper Taş’ın gözaltına alınma anı pic.twitter.com/oqqexwOhlv

— fırat (@firatfstk) September 21, 2022

Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın 2018 yılındaki 700’üncü hafta buluşmasında gözaltına alınan 46 kişinin yargılandığı davanın 5’inci duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. Duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi’nde yapılmak istenen basın açıklaması kaymakamlık tarafından yasaklandı. Polis, adliye önündekileri abluka altına alarak müdahale etti.

Müdahale sonrası SOL Parti Meclis Üyesi Alper Taş, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, avukat Meriç Eyüboğlu, avukat Efkan Bolaç, Yalçın Köse, Uğur Tuncer, Murat Akbaş, Ümit Sezer, Nevroz Tosun, Burcu Bingöllü ve 4 kişi daha gözaltına alındı.

Tutuklu bulunmayan davada 25 Mart, 12 Temmuz ve 24 Kasım 2021 ve 23 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenen dört duruşmada sanıkların beraat talepleri reddedilmişti. Cumartesi Anneleri, Twitter hesabında yaptığı açıklama ile duruşmaya katılım çağrısı yapmıştı.

25 Ağustos 2018’de Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklanan ve polisin biber gazıyla müdahale ettiği 700’üncü buluşmanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İzin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık.” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version