Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP Sözcüsü Öztrak: ‘Adaylık konusunda genel başkanlar dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur’

CHP Sözcüsü Öztrak: 'Adaylık konusunda genel başkanlar dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur'


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, “Kemal Kılıçdaroğlu aday olmazsa, 6’lı masanın dağılacağı” açıklamasının ardından, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarına adaylık konusunda konuşma yasağı getirdi.

Parti sözcüsü Faik Öztrak, Twitter hesabından açıklama yaparak, “Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda, 6’lı masa ve onu meydana getiren partilerin genel başkanları dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur” dedi.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini açıkça dile getiren ilk parti yönetecilerinden olan Bülent Kuşoğlu, Hürriyet Gazetesi’ne bugün verdiği röportajda da, muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olması gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

 

“Aday altılı masanın en büyük partisinden olmalı, bu normal. Karşı çıkan yok. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının masada reddedilmesi Türkiye için ne anlama gelir, bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Çalışkan, dürüst, birikimli bir devlet adamı. Buna rağmen olmazsa, Alevi olduğu için reddedildi algısı yerleşecek. Bunu toplum da demokrasi de hazmedemez. Bu durumda karşı çıkarlarsa masa dağılır.”

 

Bu açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu’nun, genel başkan yardımcılarına, “6’lı masada liderlerin karar vereceği veya verdiği konularda değerlendirmede bulunmamaları” talimatı verdiği öğrenildi.

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da, Kılıçdaroğlu’nun kararını, Twitter hesabından şöyle duyurdu:

 

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, altılı masa ve onu meydana getiren partilerin Sayın Genel Başkanları dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version