Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cezaevinde uyuz salgını: Yönetim temizlik malzemelerine el koydu


ŞIRNAK – Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutuklu Tenzile Acar, uyuz salgınının yayıldığı koğuşlarında temizlik ve banyo malzemelerine el konulduğunu belirtti. 

 

Cezaevlerinde baskı ve hak ihlallerinin yanı sıra yönetimin keyfi uygulamaları da devam ediyor. İstanbul Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutuklu Tenzile Acar, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde temizlik ve banyo malzemelerine el konulduğunu belirtti. İstanbul’da 2017 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Acar’ın annesi Rısmiye Acar (45), kızı ve oda arkadaşlarının her şeyden mahrum bırakıldığını söyledi. 

 

Anne Acar, yapılan görüşmeye dair şunları aktardı: “Kızım Salı günü arayarak, ‘üstümüzde çok büyük bir saldırı var’ dedi. Koğuşta uyuz hastalığı yayılmış. Malzemeleri ellerinden alındığı için temizlik yapamadıklarını söyledi. Bundan dolayı da uyuz yayılıyor. Hastaneye götürüp tedavi de etmiyorlar. Gardiyanların gözetiminde koğuşa giren temizlik malzemelerine yine kendileri el koyuyor. Bir kitap gitse el koyuyorlar. Her gün cezaevlerinden cenaze geliyor. Bu saldırıların son bulmasını istiyoruz.” 

 

‘BANYO YAPAMIYORLAR’

 

Kızının avukatların acil olarak cezaevini ziyaret etmesini istediğini aktaran Acar, “Yapılanlar haksızlıktır. Onları rahatsız etmek için böyle yapıyorlar. İlaçlarını vermiyorlar. Öldürdüklerini öldürüyorlar. Sonra da kalkıp ‘öldü’ diyorlar. Onların yüreği yanmıyor, bizim yüreğimiz yanıyor. Vücutları uyuz hastalığından dolayı kaşınıyor ve yıkanamıyorlar. Bu uygulamalara son vermelerini istiyoruz” diye belirtti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version