Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Çetelerin İktidarı’ başlıklı haberin davası ertelendi


İSTANBUL – Birgün gazetesinde yayınlanan “Çetelerin İktidarı” başlıklı haber nedeniyle yargılanan gazeteci Mehmet Emin Kurnaz’ın duruşması ertelendi.

 

Birgün gazetesinde yayınlanan “Çetelerin İktidarı” başlıklı haber nedeniyle gazeteci Mehmet Emin Kurnaz hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret etmek” ve “Devlet Bahçeli’ye hakaret etmek” iddialarıyla açılan davanın 3’üncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kurnaz ve avukatı Ali Deniz Ceylan duruşmada hazır bulundu. 

 

İddia makamı, ceza talepli mütalaasını tekrarladı. Sonrasında söz alan Kurnaz, daha önce verdiği ifadeleri tekrar ederek, “Ben gazeteciyim. Kamu yararı doğrultusunda haber yaptım. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

 

‘ÇETE’ İFADESİ SUÇ DEĞİL

 

Av. Ceylan, ise, Yargıtay 4’üncü Ceza Dairesi’nin “çete” ifadesine dair verdiği bozma kararını sunarak, çete ifadesinin suç olmadığını söyledi. Yargıtay’ın bu ifadeyi hakaret olarak görmediğini belirten Ceylan, müvekkilinin yaptığı haberde kullandığı ifadelerde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’yi kastetmediğini, Sedat Peker ile Alaattin Çakıcı’yı kastettiğini kaydetti. “Cumhurbaşkanına hakaret etmek” iddiasına verilen cezalara dair Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin  (AİHM) bozma kararı verdiğini ve Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) bu ve benzer kararları uyguladığını dile getiren Ceylan, müvekkili için de aynı durumun geçerli olduğunu belirtti.

 

Ceylan, Erdoğan ve Çakıcı görüşmesine işaret ederek, “Eğer siyasiler suç lideri ile görüşüyorlarsa, gidip destek mitingleri destekliyorlarsa elbette ki böyle manşetler atılır. Bu siyasal eleştiri düzeyindedir” diye kaydetti. Ceylan, müvekkili hakkında beraat talebinde bulundu.

 

MÜDAHALE OLARAK GÖRDÜ

 

Erdoğan’ın avukatı Melih Tüfenkci ise, Kurnaz’ın yazdığı haberi ve fotoğrafı inkar etmediğini işaret ederek, Erdoğan’ın “çetelerle” aynı aynı karede gösterildiğini belirtti. Tüfenkci, çetenin yasadışı ve toplumu korkutmak amacıyla bir araya gelen bir topluluk olduğunu ve Erdoğan’ın da içlerinde yer almasının “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun işlendiğini ileri sürdü. Tüfenkci, iddia edilen suçun devlete yönelik olduğunu ileri sürdü. Tüfenkçi, AİHM kararların tavsiye niteliğinde olduğunu ileri sürerek, bu kararların kabul edilmesi halinde iç hukuka müdahale olacağını belirtti. 

 

Mahkeme, esas hakkında karar vermek üzere dosyayı inceleme kararı aldı. Duruşma 20 Ekim’e ertelendi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version