Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cenazesi verilmeyen aile Adalet Nöbeti başlattı


DİYARBAKIR – Cenazesi verilmeyen YJA STAR’lı Hatice Ay’ın annesi ve ağabeyi Adliye önünde Adalet Nöbeti başlattı. 

 

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi kırsalında 19 Eylül’de hava saldırısında yaşamını yitiren YJA STAR üyeleri Aliye Kiye, Hacer Sucin ve Hatice Ay’ın cenazeleri ailelerine verilmiyor. Yaşamını yitirenlerin aileleri haberi aldıktan sonra Diyarbakır’a gelerek cenazelerin teşhisi için Savcılığa başvuru yaptı. Sonrasında Adli Tıp Kurumu’na (ATK) giden aileler kan örneği vererek cenazelerini teşhis etti. 

 

Savcı, DNA eşleşmesi sonrası cenazeleri vereceğini belirtti.  Hatice Ay’ın annesi Hidayet Ay ve ağabeyi Ayetullah Ay yakınlarının parmak izi kaydının olduğunu ve cenazenin DNA sonucu beklenmeden verilmesini talep etti. Savcının bu talebe karşılık “Vermiyorum” dediği belirtildi. 

 

Ay’ın annesi ve ağabeyi bunun üzerine Diyarbakır Adliyesi önünde cenazelerini almak talebiyle Adalet Nöbeti’ne başladı. Aile aynı zamanda savcılık hakkında da suç duyurusunda bulundu.

 

Cenazelere yönelik uygulamaların Kürt düşmanlığı olduğunu dile getiren Ayetullah Ay, “Cenazelerimi onların insafına bırakamayız. Bu nedenle Adalet Nöbeti başlattık. Cenazemizi almayana kadar burada olacağız. Emniyette parmak izleri var, kimlik bilgileri tespit edilmiş. Kimlik tespiti yapıldığı için bizi çağırdılar. Yasalara göre kimliği tespit edilen cenazenin verilmesi gerekiyor. Ancak savcı vermeyeceğini söyledi. Bunun için DNA örneğine gerek yok, zaten kimliği biliniyor. Bunun üzerine biz de nöbete başladık. Cenazemiz verilmeyene kadar buradan ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version