Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brezilya’nın aşırı sağcı lideri, 2. Elizabeth’in vefatı nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan etti

Brezilya'nın aşırı sağcı lideri, 2. Elizabeth'in vefatı nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan etti


Gelecek ay ülkesindeki seçimlerde yeniden seçilmek üzere aday olan Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ölümü nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan etti. 

Resmi Twitter hesabından söz konusu kararı paylaşan Bolsonaro, “‘Hayat zor göründüğünde, cesurlar yalan söylemez ve yenilgiyi kabul etmezler, bunun yerine daha iyi bir gelecek için savaşmaya daha kararlı olurlar.’ Bu sözlerle Kraliçe II. Elizabeth neden sadece İngilizlerin Kraliçesi değil, hepimize bir kraliçe olduğunu gösteriyor.” dedi.

Bolsonaro sözlerini “Liderlik, alçakgönüllülük ve vatan sevgisi örneğiyle bize ve dünyaya sonsuza dek ilham vermeye devam edecek olağanüstü ve özgün bir kadındı” diye sürdürdü.

İLGİLİ HABER

Rusya lideri Putin, Kral 3. Charles’a taziyelerini gönderdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in hayatını kaybetmesi üzerine tahta geçen İngiltere Kralı 3. Charles’a taziye mesajı gönderdi.

Brezilya Devlet Başkanlığı sarayında da bayraklar, Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü nedeniyle yarıya indirildi.

Ancak eski bir Portekiz sömürgesi olan Brezilya’nın Britanya ile herhangi bir resmi bağı ya da geçmişi bulunmuyor. 

Bu nedenle kimi kesimler Bolsonaro’nun ulusal yas ilanını, kendi muhafazakar tabanına yönelik bir sempati arayışı olarak yorumladı.

Rio de Janerio Eyalet Üniversitesi’nden siyaset bilimci Mauricio Santoro “Ben Bolsonaro’nun bu jestinin daha çok seçmenlerinin muhafazakar değerlere, geleneklere ve monarşiye bağlılığından kaynaklandığını düşünüyorum” dedi.

Diğer yandan 2 Ocak’taki seçimler öncesinde, son anketlerde Bolsonaro’nun önünde gözüken, ülkenin eski solcu Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva da resmi Twitter hesabından Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. 

Paylaşımında Kraliçe 2.  Elizabeth’i 2009’da Londra’da ziyaret ettiği sırada çekilen fotoğraflara da yer veren Lula da Silva mesajında, “Kraliçe II. Elizabeth, son 80 yılın büyük tarihi olaylarına ve süreçlerine tanıklık etmiş ve katılmıştır” ifadelerine yer verdi. 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version