Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçici olarak CHP üyeliğinden çıkarıldı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçici olarak CHP üyeliğinden çıkarıldı


Mültecilere yönelik ırkçı tutumu nedeniyle tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından oybirliğiyle 1 yıl geçici olarak CHP üyeliğinden çıkarıldı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hakkında kararını verdi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ilişkin 1 yıl geçici çıkarma cezasının verilmesine oy birliği ile karar verdi.

Yüksek Disiplin Kurulu’nun açıklaması şöyle:

“CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 26.09.2022 tarihinde yaptığı toplantısında, Bolu İli Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezası verilmesine katılanların oybirliği ile kesin olarak karar vermiştir.”

DİSİPLİN KURULU’NA SEVK EDİLMİŞTİ

Tanju Özcan’ın 16 Mayıs’taki belediye meclisi toplantısında AKP’li meclis üyesi Hacer Çınar’a yönelik sözleri nedeniyle disipline sevki kararlaştırılmıştı. Özcan’ın söz konusu toplantıda, oylamada el kaldıran Çınar’a yönelik, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor” demişti. Çınar, olayın ardından koruma kararı aldırmıştı.

Özcan, bir süre sonra tedbir kararının kaldırıldığını açıklamış; sosyal medya hesabından, “Evli barklı adamım, dedim diye Bolu 1. Aile Mahkemesi’nce verilen ihtiyat-i tedbir kararı, Bolu 2. Aile Mahkemesi’nce kaldırılmıştır” ifadelerini paylaşmıştı.

Özcan “Benim ihraç edilmem CHP’yi sevindirmeyeceği kesin. ‘Bu ırkçı ve faşistle hesaplaşmadan CHP bizimle helalleşemez’ diyen HDP’lileri sevindirecek. Siyasal olarak son 5 seçimdir AK Parti’yi yenen biriyim. AK Parti’yi siyasal olarak mutlu edecek” diyerek sözlerinin arkasında durmuştu.

TANJU ÖZCAN: KARARI YARGIYA TAŞIYACAĞIM

Kararın ardından açıklama yapan Tanju Özcan, “Karar hukuki değil siyasi” görüşünü savunarak “Et tırnaktan ayrılmaz” dedi. Tanju Özcan, kararı yargıya taşıyacağını söyledi.

“Böyle bir karar bekliyordum. Son anda doğruyu görürler inşallah böyle karar vermezler diye beklenti içerisindeydim. Burada verilen bir siyasi karardı. Onlar (YDK) siyaseten vermeleri gereken kararı verdiler. ‘CHP Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan kişilerden rahatsız, bunları partiden uzaklaştırmak istiyor’ algısı vardı kamuoyunda. Bu algıyı kuvvetlendirdiği için üzülüyorum. Etik olmaz gerekçesiyle Sayın Genel Başkan benimle hiç görüşmedi.”

“BENDEN ASLA ÇELEBİ ÇIKMAZ”

Sosyal medya hesabından bir takipçisinin “sen de mi Mehmet Ali Çelebi gibi olacaksın?” sorusuna yanıt veren Tanju Özcan, “Mehmet Ali Çelebi’yi takip etmeyi bıraktım. Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bugünkü Çelebi arasında çok ciddi fark var. Benden asla bir Çelebi çıkmaz.” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version