Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Basın odasını basan polis, Ünsal Ban’ı görüntüleyen gazetecileri tehdit etti: Resimleri basmayın!

Basın odasını basan polis, Ünsal Ban’ı görüntüleyen gazetecileri tehdit etti: Resimleri basmayın!



Gözaltına alındıktan sonra Ankara Adliyesi’ne getirilen Ünsal Ban’ı görüntüleyen gazetecilerin olduğu basın odası polislerce basıldı. Gazeteciler fotoğrafları yayınlamamaları için tehdit edildi.

Sedat Peker’in rüşvet ağı iddialarında adı geçen AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban adliyeye sevk edildi.

Ban’ın getirilişini fotoğraflayan gazetecilerin olduğu basın odası polislerce basıldı. T24’ün haberine göre, basın odası kapısına gelen 3-4 polis, gazetecileri kapıya dizerek, “Siz burada bekleyin, amirimiz gelecek” dedi. Daha sonra polislerden biri basın odasında otururken, diğerleri kapıda beklemeye başladı. Polislerden biri, “Fotoğrafları yayınlayamazsınız, amirimiz gelecek, o izin verirse fotoğrafları yayınlayabilirsiniz” dedi.

Bir süre sonra gasp büro amiri, beraberindeki 2 polisle basın odasına gelerek, gazetecilere “Size adamın getirileceğini kim söyledi? Pat diye çıkıp nasıl fotoğraf çekersiniz. Biz haber değeri olan şeyleri zaten veriyoruz. Burada gizli bir iş yapıyoruz” diyerek gazetecilere çıkıştı.

Bir gazetecinin, “Neyin haber olup olmayacağına siz mi karar vereceksiniz? ‘Bizim verdiğimizi yazın, vermediğimizi yazamazsınız’ mı diyorsunuz” şeklindeki tepkisi üzerine amir, gazetecilerin çalıştığı kurumları öğrenmeye çalıştı ve basın odasından ayrıldı.

TGS: BASIN ODASI POLİSLERCE BASILDI 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Ban’ın görüntülerini alan gazetecilerin polisler tarafından engellenerek tehdit edildiğini açıkladı. TGS’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Bugün Ankara Adliyesinde Ünsal Ban’ın getirilişini fotoğraflayan gazetecilerin olduğu basın odası polislerce basıldı. Gazeteciler koridora dizildi ve fotoğrafları yayınlamamaları için tehdit edildi. Şu an Basın Odası önünde hala sivil polis bekliyor. Öncelikle polisleri hemen çekin!”

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version