Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Kurum: “Konut arzını artırarak piyasayı denetime tabi tutmuş oluyoruz”

Bakan Kurum: "Konut arzını artırarak piyasayı denetime tabi tutmuş oluyoruz"


Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, A haber canlı yayınında TOKİ’nin sosyal konut projesiyle ilgili soruları yanıtladı.

Türkiye’nin yıllık konut üretiminde TOKİ’nin payını artırarak yüzde 20’ye çıkardıklarını söyleyen Kurum, bu hamleyi “halk-ekmek fırınlarına” benzetti. Kurum, “Konut arzını artırarak piyasayı denetime tabi tutmuş oluyoruz.” dedi.

 

Konut fiyatların artışının risk teşkil edip etmediğiyle ilgli Kurum, “Geçen sene maaşlara yüzde 80 zam yaptık ama konut fiyatlarını yüzde 25 artırdık.” dedi.

 

Kurum, eve gücü yetmeyenin arsaya başvurabileceğini, ona gücü yetmeyenin de ek işlerde çalışıp “birkaç sene dişini sıkarsa” mülk sahibi olabileceğini söyledi.

 

Başvurular için yüzde 10 peşinat aldıklarını söyleyen Kurum, peşinatlar için de bankaların ve kamu bankalarının “her türlü desteği vereceğini” söyledi.

 

Kurum, dairelerin borcunun bitmeden kesinlikle satılamayacağını ve “gayri resmi yollarla satanların” evlerine el konulacağını söyledi.

 

Bakan, projeye katılan ancak sonradan fikrini değiştirenler içinse, “Biz şu ana kadar vazgeçeni görmedik ama evini iade etmek isteyen olursa, parasını geri iade edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Murat Kurum, konutları satın alanların taksit bedellerinin üzerinde kiraya vermelerinin önünde engel olmadığını da söyledi.

 

Anadolu Ajansı’nın TOKİ’ye dayandırdığı verilere göre, projeye e-Devlet’ten 1 milyon 440 bin 788, bankadan da 125 bin 53 başvuru yapıldı.

 

Buna göre 500 TL başvuru bedeli alınan projenin başvuruları için bu sürede 782 milyon 920 bin 500 TL toplandı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version