Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Babacan: Erdoğan paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi

Babacan: Erdoğan paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Ali Babacan paradan 6 sıfır atıldığını AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gazetelerden öğrendiğini söyledi. Babacan, “Bana sordu ertesi gün, ‘Paradan 6 sıfır mı atıyorsunuz?’ dedi. Ben de ‘evet’ dedim. ‘Keşke söyleseydin de ben açıklasaydım niye sen açıkladın’ dedi.” ifadelerini kullandı.

FOX TV’de İlker Karagöz’le Çalar Saat programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Erdoğan paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi” dedi.

Ali Babacan:”Şimdi (Erdoğan) ‘Paradan 6 sıfır attık’ diyor. Paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi. Ertesi gün bana ‘bu ne?’ diye sordu. ‘Keşke söyleseydin de ben açıklasaydım’ dedi.”#babacananlatıyor pic.twitter.com/yZkDu1npW5

— IĞDIR DEVA PARTİSİ💧🌱 (@IgdiraDEVA) September 29, 2022

Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılmasıyla ilgili “Dönemin başbakanı olarak ben attım” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Babacan, şunları kaydetti:

“Paradan 6 sıfırı biz attık diyor. Paradan 6 sıfır atılacağını gazetelerden öğrendi. Bana sordu ertesi gün, ‘Ya bu ne’ dedi, ‘Paradan 6 sıfır mı atıyorsunuz?’ dedi. Ben de ‘evet’ dedim. ‘Keşke söyleseydin de ben açıklasaydım niye sen açıkladın’ dedi.

Paradan 6 sıfır atma törenini biz Merkez Bankası’nda yaptık. Bugün böyle bir şey olsa, tören Merkez Bankası’nda mı yapılır yoksa külliyede mi yapılır? Bunu kendisini kınamak için söylemiyorum. Devletin başındaki kişi her şeyi bilmek, her şeye burnunu sokmak zorunda değil. Devletin başındaki kişinin yapacağı iş, ehil ve dürüst kadroları kilit yerlere koyacak ve genel koordinasyon sağlayacak o kadar.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version