Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Arnavutluk’ta Sedat Peker’in ‘basın danışmanı’ Emre Olur’un Türkiye’ye getirilmesi soruşturuluyor

Arnavutluk'ta Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur'un Türkiye'ye getirilmesi soruşturuluyor


Arnavutluk Ombudsmanı Erida Bllanca, Sedat Peker’in sosyal medya paylaşımlarını yapan ve basın danışmanı olarak nitelenen Emre Olur’un Tiran’dan Türkiye’ye getirilmesinin ‘soruşturulduğunu’ söyledi.

Olur’un “Arnavutluk’ta kalma şartlarını yerine getirmediğini” belirten Bllanca, “Türkiye’ye sınır dışı edilmesine ilişkin bir soruşturmanın devam ettiğini ancak tamamlanmadığını” kaydetti. 

 

Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı’na (BIRN) konuşan Bllanca, Olur’un gönderilmesinin ‘suçluların iadesi’ kapsamında olmadığının altını çizdi. 

 

Emre Olur’un Arnavutluk’taki avukatı Arben Llangozi, Euronews’e müvekkilinin kanunlara aykırı şekilde Türkiye’ye götürüldüğünü söyledi.

 

Olur ile ilgili Türkiye’den bir iade talebinin bile bulunmadığını kaydeden Arben Llangozi,”Emre Olur için Arnavut makamları tarafından sınır dışı edilmesi için izlenen tüm prosedür, Arnavutluk ve Avrupa Sözleşmeleri yasalarına uygun değildir, illegaldir” dedi.

 

Sığınma talebiyle ilgili “çok ciddi bir hukuk ihlalinin söz konusu olduğunu” söyleyen Llangozi “10/2021 sayılı iltica yasası uyarınca Arnavutluk’a sığınma talebinde bulunmamıza rağmen Emre Olur Türkiye’ye gönderildi. Bu yasa; yabancı kişilerin Arnavutluk Cumhuriyeti’ne siyasi sığınma talebinde bulunduğunda, bu kişinin ülkemizden sınır dışı edilmesinin kesinlikle yasak olduğunu açıkça tanımlar.” ifadelerini kullandı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version