Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Arjantin’de 4 kişiyi öldüren gizemli zatürre: Lejyoner hastalığı olduğu açıklandı

Arjantin'de 4 kişiyi öldüren gizemli zatürre: Lejyoner hastalığı olduğu açıklandı


Arjantin’de sağlık yetkilileri, 4 kişinin ölümüne yol açan bulaşıcı zatürre vakalarının, Lejyoner hastalığından kaynaklandığını açıkladı.

Ölümlerin görüldüğü, ülkenin kuzeyindeki Tucuman bölgesindeki bir klinikte 7 vaka daha tespit edildi. Böylece  belirti gösteren kişi sayısı da 11’e yükseldi. Daha önce şüpheli vakaların 9 kişide tespit edildiği açıklanmıştı. 

Yetkililer, belirtilerin ilk olarak 18-23 Ağustos arasında klinikle bağlantılı altı vakada görüldüğünü bildirmişti. 4 kişi hayatını kaybederken etkilenenlerin çoğu klinikte çalışan sağlık görevlisiydi.

İLGİLİ HABER

Arjantin’de gizemli zatürre vakaları: 3 kişi öldü

Arjantin’de bir özel klinikte 3 kişiyi öldüren, 9 kişiyi etkileyen gizemli zatürre vakalarında doktorlar Covid, grip virüsü ve hantavirüs seçeneklerini eledi. WHO’dan açıklama geldi.

Arjantinli yetkililer daha önce açıklamalarında yeni vakaların kökenini tespit edemediklerini ve yapılan geniş çaplı testlerde ne Covid’e ne grip virüsüne ne de hantavirüse rastlamadıkları için yeni bir virüs ya da bilinmeyen bir hastalık şüphelerini dile getirmişti.  Dünya Sağlık Örgütü (WHO-DSÖ) ve Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi’nin (EMA)  salgın istihbarat ekipleri de gizemli zatürre vakalarını takip ettiklerini duyurmuştu.

Alınan örnekler başkent Buenos Aires’teki bir enstitüye gönderilmişti. 

Pan-Amerikan Sağlık Örgütü’nün aktardığına göre Arjantinli sağlık yetkilileri bugün bulaşıcı zatürre vakalarının, Lejyoner hastalığından kaynaklandığını doğruladı.

Lejyoner hastalığı, “Legionella pneumophila” isimli bakterinin neden olduğu nadir fakat ciddi bir akciğer enfeksiyon hastalığıdır. Klima, jakuzili havuz, havalandırma sistemleri gibi sistemlerden solunum yoluyla bulaşır. Bakteri genellikle oteller, hastaneler veya ofisler gibi toplumsal alanlarda bulunur.

Hastalığa yakalananların yüzde 10’unun enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Arjantin Sağlık Bakanı Carla Vizotti, yetkili makamların kliniğin herkes için güvenli olduğuna emin olmak için çalıştığını da açıkladı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version