Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amasya’da üniversitedeki kadrolaşmayı ortaya çıkaran öğretim üyesi saldırıya uğradı

Amasya'da üniversitedeki kadrolaşmayı ortaya çıkaran öğretim üyesi saldırıya uğradı


Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş


Amasya’da Sol Kültür Yayınevi’nin düzenlediği ve Sol Parti İl Başkanlığı’nın da katıldığı edebiyat söyleşisine davetli konuşmacı olarak katılan Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş’un ülkücülerin hedefi haline geldiği öğrenildi. Üniversitenin mezuniyet töreninde saldırıya uğrayan akademisyenin, savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Karakuş, üniversitede kadrolaşma yaşandığını, soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığını dair basın açıklamaları yapmış, bu nedenle mobbinge maruz kaldığını açıklamıştı.

Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe’nin haberine Karakuş, kendisine yapılan saldırıdan önce de MHP rozetli kişiler tarafından yolunun kesildiğini ve takip edildiğini söyledi. Kendisine yönelik tehditlerin devam ettiğinin altını çizen Karakuş saldırıda bulunan öğrencileri rektörlüğe şikâyet ettiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

ÜNİVERSİTEDE YAŞANANLARI AÇIKLAMIŞTI

Dr. Karakuş, Amasya Üniversitesi Rektörü Süleyman Elmacı ve Dekan Dudu Duygu Kılıç’ın bilimsel tezlerinde intihal olduğunu, üniversitede kadrolaşma yaşandığını, soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığını konusunda basın açıklamaları yapmış, bu nedenle mobbinge maruz kaldığını dile getirmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version