Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Altılı Masa’da ortak liste olasılığı: İlçelere kadar detaylı araştırma

Altılı Masa'da ortak liste olasılığı: İlçelere kadar detaylı araştırma


CHP kurmayları, Altılı Masa’nın seçimlerde ortak aday listesi çıkarmak için bazı illerde anketlerle inceleme yaptığını, durumun ilçelere kadar detaylı olarak değerlendirildiğini belirtti. Kurmaylar, “Şu an sadece durum değerlendirmesi var ama herhangi bir karar yok. Karar alındığında da bunu genel başkanlar paylaşacaktır” ifadesini kullandı.

Altılı Masa’nın seçim çalışmalarına ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 41 ilde her partinin kendi milletvekili listesiyle seçime girmek zorunda olduğunu, 40 ilde ise ortak liste ihtimalinin çalışıldığını söyledi. Bu konuda parti içinde bir çalışma yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlarımız çalışmalarımızı ittifakı oluşturan diğer partilere giderek bunları anlattı” dedi. CHP kurmayları, partinin bu kapsamdaki seçim hazırlıklarını anlattı.

‘ORTAK LİSTE KONUSU HENÜZ KONUŞULMADI ANCAK ANKETLERLE DURUM TESPİTİ YAPILIYOR’

Buna göre, her parti milletvekili listelerine ilişkin çalışmalarını hem kendi içinde sürdürüyor hem de birbiriyle bilgi alışverişinde bulunuyor. Cumhuriyet’e konuşan CHP kurmayları, şu ana kadar tüm partilerin bir masa etrafında toplanarak bu konuyu ele almadığını belirterek “Şimdi ‘Nerede en güçlü şekilde nasıl çıkarız?’ diye çalışıyoruz. Parlamentoda en fazla milletvekilini çıkarmayı amaçlıyoruz. Ortak liste konusu bugüne kadar bir masa etrafında oturulup konuşulmadı. Ancak yaptırılan anketler var. Bu anketlerde durum tespiti yapılıyor. Bazı illerde bu anketler ilçelere kadar detaylı olarak inceleniyor. Şu an sadece durum değerlendirmesi var ama herhangi bir karar yok. Karar alındığında da bunu genel başkanlar paylaşacaktır” değerlendirmesini yaptı.

İSTANBUL SEÇİMLERİ ÖRNEĞİ

Partilerin seçim güvenliği konusunda da hem kendi içlerinde çalıştığını hem de Altılı Masa’nın Seçim Güvenliği Komisyonu üzerinden çalışmalar yürüttüğünü belirten CHP kaynaklarının şunları kaydettiği aktarıldı: “Seçim güvenliği açısından yaptığımız çalışmalar çok önemli. Bunu masa olarak da sürdürüyoruz ama her parti kendi içinde de çalışıyor. Sonuçların ıslak imzalarla sağlıklı bir şekilde ilçe seçim kuruluna ulaşabilmesi için çalışıyoruz. Hukukçularımız ve sandık görevlilerimizi hazırlıyoruz. Islak imzaların merkeze bildirilmesi için de çalışıyoruz. İstanbul seçimlerinde olduğu gibi ıslak imzalar sayesinde kamuoyunu doğru olarak bilgilendireceğiz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version