Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’nin yeni Erol Olçok’u Ertan Aydın mı olacak?

AKP’nin yeni Erol Olçok’u Ertan Aydın mı olacak?


ABC Gazetesi yazarı Ömer Şahin, seçim öncesi AKP ile ilgili iki önemli kulis bilgisini ulaştı.

AKP, Boğaziçi Köprüsü’nde 15 Temmuz’da keskin nişancılar tarafından sırtından vurularak hayatını kaybeden yürüttüğü bütün kampanyalarda AKP’yi zafere taşıyan Erol Olçok’un yokluğunu doldurmaya dönük kritik bir adım attı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıllık iktidarının en zorlu ve ilk kez kaybetme riskinin bu denli yüksek olduğu seçime hazırlanıyor. Erdoğan, önümüzdeki seçim sürecini uzun yıllar birlikte çalıştığı Prof. Dr. Ertan Aydın’a emanet etti. Ertan Aydın, tıpkı Olçok gibi tam yetkiyle çalışacak. Seçim stratejisini belirleyecek, süreci yönetecek.

Bu süreçte çalışacağı kadroları da kendisi belirleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kampanyasını emanet ettiği Prof. Dr. Ertan Aydın, ODTU Sosyoloji mezunu ve yurt dışı eğitimli.

AKP’ye düzenli olarak anket hazırlayan, Pollmark Araştırma Şirketinde yöneticiydi. Ayrıca Erol Olçok ile uzun süre yan yana çalıştı.

Aydın, milletvekili olmadan önce Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde yakın çalıştığı danışman kadrosundaydı.  Prof. Ertan Aydın, Ahmet Davutoğlu ile de Başbakanlığı döneminde Başdanışman olarak çalışmıştı.

28 Ekim’de açıklayacak

6’lı Masa, Cumhurbaşkanı adaylarının kim olacağı ve partiler arası polemiklere cevap vermekle uğraşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan seçime dönük adımlar atmayı sürdürüyor.

Erdoğan, 6’ll masanın adayı belli olmadan seçim beyannamesini de kamuoyuna açıklayacak. AKP’nin “2023 Seçim Beyannamesi” Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 28 Ekim’de açıklanıyor.

Sosyal konut hamlesiyle gündemi belirleyen Erdoğan’ın ‘şapkadan tavşan çıkaracak’ hamleleri, seçim stratejisine uygun zamanlamayla devam edeceği söyleniyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version