Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AİHM yine mahkum etti:

AİHM yine mahkum etti:


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 15 Temmuz sonrası yapılan hukuksuz tutuklama ve ihraçlarla ilgili Türkiye’yi mahkum etmeye devam ediyor.  15 Temmuz sonrası tutuklanan 230 yargı mensubunun daha özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğine hükmeden AİHM, her bir başvurucuya 5 bin euro ödenmesine hükmetti.

Hakim ve savcılara yönelik haksız tutuklama ve ihraçlarla ilgili açılan davalarda 657 başvuruda Türkiye’nin ödeyeceği toplam tazminat rakamı 3 milyon 285 bin euro oldu.

İTİRAZ YOLU KAPALI; KESİN BİR ŞEKİLDE KARAR VERİLDİ

Konuyla ilgili paylaşımda bulunan AİHM uzmanı hukukçu Rumeysa Budak, AİHM’in bugün açıkladığı 4 grup komite kararıyla terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklanan 230 yargı mensubunun daha özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğine hükmedildiğini vurguladı. AİHM’in her bir başvurucuya 5 bin euro ödenmesine, itiraz yolu kapalı, kesin şekilde karar verdiğini belirten Budak, daha önce de güvencelere aykırı tutuklamalar nedeniyle 5. maddenin ihlal edildiğine dair 3 grup komite kararı alındığını hatırlattı. Budak Bu kararlarla birlikte toplam 710 yargı mensubunun tutuklanmalarının usuli güvencelere aykırı olduğu ve herhangi bir makul şüphe olmadan gerçekleştiğine karar verilmiş olduğunu kaydetti.

AİHM, bugün açıkladığı 4 grup komite kararıyla darbeden sonra terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklanan 230 yargı mensubunun daha özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğine hükmederek her bir başvurucuya 5 bin Euro ödenmesine, itiraz yolu kapalı, kesin şekilde karar verdi. pic.twitter.com/mTwQjMkY6F
 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version