Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adıyaman’da apandisit ameliyatında çürük ip skandalı: 67 ipliğin tamamı çürük çıktı

Adıyaman’da apandisit ameliyatında çürük ip skandalı: 67 ipliğin tamamı çürük çıktı


Adıyaman’da bir apandisit ameliyatı sırasında ameliyat ekibi kendilerine gönderilen dikiş iplerinin çürük olduğunu bir tutanakla kayıt altında alındı. İlk 67 ipliğinin tamamı çürük çıkarken 68. iplik sağlam çıkınca operasyon ancak tamamlanabildi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Adıyaman’da ameliyat sırasında hastaya dikiş atılacağı esnada dikiş iplerinin çürük çıktığını söyleyerek, “Açılan her ip çürük. Patır patır kopuyor. 67. ipten sonra nihayet bir tane sağlam ip bulunuyor ve bu durumu bir tutanak ile tutanak altına alıyorlar” dedi.

Sağlık sistemindeki “çürümeyi” belgeleriyle anlatan Adıgüzel, Adıyaman’da ameliyat olan bir hastaya çürük iple dikiş atılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Adıgüzel, “Bir apandisit ameliyatı var. Ameliyat bitmiş, doktor hastanın ameliyat yarasına dikiş atacak. Açılan her ip çürük. Patır patır kopuyor. 67. ipten sonra nihayet bir tane sağlam ip bulunuyor ve bu durumu bir tutanak ile tutanak altına alıyorlar. Ameliyathane, hasta ismi tarih saat hepsi var. İsterse Sağlık Bakanı arasın da söyleyim ona. Sonra dikiş neden tutmadı? Ameliyat yarası neden iltihap kaptı veya ameliyat yarasından neden fıtık oldu değil mi” sorularını yöneltti.

Sağlık sistemini de genel olarak eleştiren Adıgüzel, şunları kaydetti:

“Bir doktor milletvekili olarak bunları bu yine doktor olan Sağlık Bakanı’na soruyorum. Ama biliyorum ki bu sorularım da tıpkı daha önce sorduğum 200’e yakın soru gibi cevapsız bırakılacaktır. Bu Sağlık Bakanı Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş geçmiş en başarısız Sağlık Bakanı’dır. Ama başarılı olduğu alanlar da vardır. Dezenformasyonda maharetlidir. Sağlık Bakanı değil adeta dezenformasyon bakanıdır. Ülkem ve insanlarımızın anayasal sağlık hakkı için temennim, Sağlık Bakanı’nın artık Erdoğan’a ve yanlış politikalarına sadakat yerine millete ve meslektaşlarına ettiği yemine sadık kalmasıdır.”

İşte skandal görüntüler:

📌AKP’nin sağlıkta yaptığı devrim kameralara yansıdı!

📌#Adıyaman‘da bir apandisit ameliyatı sırasında ameliyat ekibi kendilerine gönderilen dikiş iplerini kontrol etti. İlk 67 ipliğinin tamamı çürük çıktı. 68. iplik çok şükür sağlam çıkınca operasyon ancak tamamlanabildi. pic.twitter.com/5tbtCpxahj

— 23 DERECE (@yirmiucderece) September 12, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version