Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Açlık grevindeki tutukluların talepleri karşılansın’


İZMİR/DENİZLİ  –  Hasta ve infazı yakılan tutuklu ailelerinin başlattığı Adalet Nöbeti’nin 108’inci gününde, açlık grevinde bulunan hasta tutukluların taleplerinin karşılanması çağrısı yapıldı.

 

Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki tecride son verilmesi talebiyle ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 108’inci gününde İzmir Barosu önünde devam etti.  Tutuklu yakınları, “Gırtiyên nexweş re azadî”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükleri giyerek Adalet Nöbetini başlattı. Tutuklu yakınlarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karabağlar İlçe Örgütü yöneticileri destek verdi. 

 

‘TALEPLERİ KARŞILANSIN’

 

Burada konuşan HDP Karabağlar İlçe Eşbaşkanı İsmail Başçı, cezaevlerinde tutuklular üzerinde ciddi baskılar ve tecrit politikası olduğunu belirterek, “Tutukluların iletişim hakları kısıtlanıyor, tedavi hakları engelleniyor ve keyfi uygulamalar var. Baskılara karşı Kırıklar Cezaevinde hasta tutuklular Zeki Bayhan, Ramazan Çelik ve Yücel Kızmaz açlık grevine girmiş. Açlık grevine giren tutukluların üzerindeki baskılar son bulsun, talepleri bir an önce karşılansın” dedi.

 

CEZAEVİ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ

 

Denizli T Tipi Cezaevi’nde bulunan 24 yaşındaki ağır hasta tutuklu Ekim Polat’ın tedavi hakkı talebiyle başlattığı açlık grevi ise 37’inci gününde. Oğlunun sağlık hakkı ve taleplerinin karşılanması talebiyle annesi Songül İlker’in Denizli T Tipi Cezaevi önünde başlattığı oturma eylemi de 29’uncu gününde devam etti.

 

‘ADALET BAKANLIĞI SORUMLUDUR’

 

Bugün açık görüşte oğlunu gördüğünü belirten anne İlker, dün oğlunun sedyeye kelepçelenerek hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Oğlunun yaşadıklarını anlatan İlker, şunları söyledi: “Dün Ekim hücresinde kalbi sıkışıyor. Zile basıyor ve revire kaldırılıyor. Revirde damar yolu açılıyor ardından Denizli Devlet Hastanesine kaldırılıyor. Orada ne işlem yapılıyor bilmiyorum. Hem elleri kelepçeleniyor hem de sedyeye kelepçelenerek hastaneye kaldırılıyor. Hem açlık grevinde hem kalp hastası olan bir hastaya bu kadar işkence ve baskı yapılamaz. Ekim’i kaybedebilirdik. Görüş sonrası Birinci Müdür Ali Rıza Yıldırım, oğlumun sağlığı hakkında bilgi vermek zorunda. Görüşmek istiyorum bilgi de verilmiyor. Oğluma olacaklardan cezaevi müdürü ve Adalet Bakanlığı sorumludur.” 

 

AÇLIK GREVİ DEVAM EDİYOR

 

Hastanede yapılan tetkiklerin ardından endokrinoloji bölümüne götürülmeyen oğlunun, cerrahi bölümüne sevk edilmeyi reddettiğini söyleyen anne İlker, oğlunun koğuşuna geri götürüldüğünü ve açlık grevine devam ettiğini aktardı. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version