Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’li Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesinden Erdoğan’a: Zorba olmak istediğin şeyleri almanı sağlamayacak

ABD'li Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesinden Erdoğan'a: Zorba olmak istediğin şeyleri almanı sağlamayacak


ABD’nin yasama organı Kongre’nin alt meclisi Temsilciler Meclisi’nde Florida eyaletini temsil eden Gus Bilirakis, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyetçilerin Türkiye’ye F-16 satışına olumlu baktığı ile ilgili sözleriyle ilgili olarak, “Belki de rüyalarını gerçeklikle karıştırıyordur” dedi

 

Çarşamba günü yaptığı Twitter paylaşımlarında geçen ay Temsilciler Meclisi’ne Chris Pappas ve Cumhuriyetçi Frank Pallone tarafından sunulan ve Türkiye’ye yeni F-16 savaş uçakları ile F-16 modernizasyon kitlerinin satışını kısıtlayan yasa tasarısının kabul edildiğine dikkat çeken Bilirakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan kötü bir müttefik ve bir zorba olmanın istediği şeyleri almasını sağlamayacağını zor yoldan öğrenmek zorunda kalacak” dedi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a “provokasyonu bırakma ve işbirliği yapma çağrısında bulunması” ile ilgili olarak da Temsilciler Meclisi üyesi, “Bu kronik olarak NATO müttefikinin hava sahasını ihlal eden ve Yunanistan’ın adaları üzerindeki egemenliğini sorgulayan bir ülkenin liderinden gelen komik bir açıklama” dedi. 

 

Bilirakis, ayrıca Twitter üzerinden şu paylaşımda da bulundu:

 

“Erdoğan bu hafta alternatif bir evrende yaşadığını kanıtlamaya devam ediyor. “Her şeyin iyi komşuluk kuralları ve uluslararası hukuk temelinde çözülmesini ” istediğini söylemesi Türkiye’nin Kıbrıs’ı devam eden yasa dışı işgali, Yunan adası üzerinde yaptığı uçuşları ve Yunan karasularının ihlali ile çelişiyor” .

 

Erdoğan ne demişti?

 

Erdoğan, ABD’li PBS kanalına verdiği söyleşide, Türkiye’nin F-16 talebiyle ilgili şunları söylemişti:

 

“Savunma sanayini iyi bir yere taşımamız lazım. İşte mesela bizim F-16 meselemiz var. Biz sizden F-16 almışız. Şimdi sizden F-16 aldığımıza göre bunun gerisinin gelmesi lazım. Ama burada siyasi yaklaşımla karar vererek F-16 konusunda Türkiye’ye hala bir yaptırım uygulama yoluna gitmek iki dost ülke için çok yanlış bir şey. En son Sayın Biden, bunu çözme noktasında bana söz verdi. Şu anda Biden’ın buna olumlu baktığını biliyorum. Hatta Cumhuriyetçilerle de görüşmelerimiz oldu, onlar da buna olumlu bakacaklarını söylediler. Şimdi F-16 konusunda eğer biz Amerika’dan istediğimiz neticeyi alamazsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız. Siz kalkıp da Yunanistan’a F-16 konusunda her türlü desteği vereceksiniz, orada üsler kuracaksınız ama Türkiye gibi NATO’daki dost ülkeye ve ilk 5 içerisinde NATO’da her türlü desteği veren ülkeye bu desteği vermeyeceksiniz. Bu durumda Türkiye’nin yapacağı iş de başının çaresine bakmaktır. Yoksa bunun dışında bizim Amerika’yla sıkıntımız yok.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version