Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

4 aylık hamile Sevda Ersoy ikinci kez cezaevine gönderildi

4 aylık hamile Sevda Ersoy ikinci kez cezaevine gönderildi


Yurt müdürlüğü yaptığı için hapis cezası verilen 4 aylık hamile Sevda Ersoy, 3 gün önce İzmir’de tutuklandı. Daha önce cezaevinde 16 ay tutuklu kalan Ersoy’un 6 yaşında bir kızı daha bulunuyor.

Hizmet Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Sevda Ersoy, 16 Eylül 2022’de İzmir Gümüldür’de tutuklandı. Sevda Ersoy ile birlikte hapisteki hamile kadınların sayısı 2 oldu. 7 aylık hamile Eda Nur Akkaya da erken doğum riski raporu bulunmasına rağmen 10 Eylül 2022’de Edirne’de tutuklanmıştı.

MEB’İN RUHSAT VERDİĞİ YURTTA GÖREV YAPIYORDU

Sevda Ersoy, 15 Temmuz’dan sonra hayatı karartılan eğitimcilerden biri. İzmir’de kapatılan bir kız yurdunda müdürlük yaptığı için hakkında soruşturma başlatılan Ersoy, yurtta kalan kız öğrenciler hakkında “O bizim ablamızdı, bizimle ilgileniyordu” dediği için tutuklanıp İzmir Şakran Cezaevi’ne gönderildi. Oysa çalıştığı yurdun ruhsatı 15 Temmuz’dan iki ay önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmişti.

Bold Medya’dan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, 16 ay tutuklu kalan Ersoy’un iddianamesine daha sonra Bank Asya hesabı ve ByLock kullanıcısı olduğu iddiaları da eklendi. Ancak ByLock ID’si yoktu, sadece sinyal tespit edilmişti. Sırf bu iddialarla 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen ve dosyası Yargıtay’da bulunan Ersoy, tekrar aynı hukuksuzluğa maruz kalmak, çocuklarıyla birlikte hapis yatmak istemediği için Türkiye’den ayrılmaya karar verdi.

Aksoy, geçen hafta kızıyla birlikte Ege Denizi’nden Yunanistan’a geçerken Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı. Ersoy, daha sonra tutuklandı. Bugün ailesiyle kapalı görüş yapan Sevda Ersoy’un psikolojik olarak kötü durumda olduğu belirtildi. Sevda Ersoy’un eşi Levent Ersoy da 27 Ekim 2016’da tutuklanmış ve cezaevinden yakın zamanda çıkmıştı.

ÜÇ ÇOCUK ANNESİ BİR KADIN DAHA TUTUKLANDI

Sevda Ersoy ile birlikte, biri 2,5 yaşında olmak üzere üç çocuk annesi bir Kur’an-ı Kerim hocasının da tutuklanıp İzmir Şakran Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi. Geri itilen Sevda Ersoy ve hamile tutukluların durumu Frankfurter Rundschau‘ya da bugün haber oldu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version