Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

30’lu organik yumurta paketi 120 lira oldu 

30’lu organik yumurta paketi 120 lira oldu 


TR724 HABER MERKEZİ

Gıda ürünlerinde zam furyası devam ediyor. Geçtiğimiz aylarca süt ve süt ürünleriyle ekmeğe gelen zammın ardından şimdi de yumurta üreticileri maliyetleri gerekçe göstererek fiyat artışına gitti.  Buna göre; özellikle bebekli ailelerin tercih ettiği 10’lu organik yumurta 40 liradan satılmaya başlanacak. 15’li yumurtalarda rakam 60 TL olurken, 30’lu organik yumurta paketi 120 liradan satın alınacak.

İktidar geçtiğimiz hafta ardı ardına doğalgaz ve elektrik fiyatlarına ciddi zam yaptı. Konutlarda bu rakam yüzde 20 ile 25 arasında değişirken, KOBİ’lerde zam oranı yüzde 47,5 ile 50 arasında kayıtlara geçti. Zamlı faturalar yumurta üreticilerini zam yapmaya sevk etti. Geçtiğimiz aylarda 32,5 liradan raflarda yer alan 10’lu organik yumurtalar, bugünden itibaren 40 liraya yükseltildi. 45 TL’den satılan organik 15’li yumurtalarda 60 TL’den vatandaşın alımına sunulacak.

Organik yumurtaya gelen zammın hafta içerisinde gezen tavuk ve kafes tavuk yumurtalarına da geleceği belirtiliyor. Yumurta üreticilerinden alınan bilgilere göre; küçük işletmeler özellikle elektrik, yem ve doğalgaza gelen zammın ardından birer birer kepenk indirmeye başladı. Son bir ayda onlarca işletme kapısına kilit vurup, tavuklarını kesime gönderdi. Markalı yumurta işletmeleri ise kepenk kapatma yerine, gelen zammı vatandaşa yansıtma kararı aldı. Kaynaklardan gelen bilgilere göre; bir koli yumurta üreticiden 56 ile 60 TL’den alınarak marketlerin raflarına getiriliyor. Bu oran raflarda şu anda 60 ile 70 TL arasında satışa sunuluyordu. Yeni gelecek zamla birlikte bir koli yumurtanın da 80 liraya yükseleceği uyarısında bulunuluyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version