Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

30 yıllık tutuklunun infazı yakıldı


MARDİN – Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 30 yıllık tutuklu Selahattin Demir ve beraberindeki 5 kişinin tahliyesi 3 ay ertelendi.  

 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 1992 yılının Eylül ayında Girevşa kırsal mahallesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından müebbet hapis cezası verilen Selahattin Demir (64), infazını tamamlamasına rağmen tahliye edilmedi. Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Demir, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde İdare Gözlem Kurulu’nun “iyi halli olmadığı” iddiası nedeniyle infazının 3 ay daha ertelendiğini bildirdi. Demir, cezaevinde tutulan 5 kişinin de infazının benzer gerekçelerle 3 ay ertelendiğini paylaştı. 

 

7 YILDIR EŞİNİ GÖRMEDİ 

 

7 yıldır Demir’in görüşüne gidemeyen eşi Latife Demir, infaz yakmaya tepki gösterdi. Eşinin “keyfi bir uygulama” sonucu infazının yakıldığını ve tahliyesinin engellendiğini belirten Demir, aile olarak tahliye için hazırlık yaptıklarını ancak böylesi bir haber aldıklarını belirtti. Demir, eşinin Kürt olmasından kaynaklı hakkının elinden aldığını söyledi. 

 

Eşinin tutuklu kaldığı süre boyunca Mardin’in ardından sırasıyla Yozgat, Batman, Mardin, Midyat ve son olarak Samsun’a sevk edildiğini aktaran Demir, “Pazartesi aradı, bu kötü haberi verdi. Bu zihniyet kemiklerimizi kaldırmamızı engelliyorlar. ‘Ben ve 5 arkadaşımın tahliyesini 3 ay uzattılar’ diye konuştu” diye kaydetti. 

 

ÖZGÜRLÜK TALEBİ

 

Eşinin tutuklu olduğu 30 yılın kendisi için çok kötü geçtiğini ifade eden Demir, çok zor ve acı zamanlar geçirdiğini kaydetti. Eşini en son Nusaybin’de Kasım 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasakları döneminde gidip gördüğünü aktaran Demir, “Uyguladıkları vahşet yüzünden bir daha gitmedim. Çıplak arama, hakaret, küfürler ettiler. Başımıza getirmedikleri kalmadı. Bizi soydular. Ben de tepki gösterdim. Eşime de gelmeyeceğimi söyledim. Bunu kabul etmeyeceğimi söyledim. Arkadaşlarım aradı araç ayarladıklarını söylediler. O yüzden 3 ay sonra tekrar gittim, yine aynı vahşet ile karşılaştım. Bir daha gitmedim. Bu eziyeti yapmalarına rağmen 15 dakika görüşmemize izin verdiler. Biz hakkımızı istiyoruz ve özgür olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Uygulamaya son verilmesini isteyen Demir, “Esir olduğunu biliyoruz. Ama kimse esirine de bunu yapmaz. Biz devletten özel bir şey istemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version