Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

15 yaşında IŞİD’e katılan İngiliz Şeyma Begüm’ü Suriye’ye bir Kanada istihbarat elemanı kaçırmış

Serbestiyet


BBC’nin edindiği istihbarat belgeleri ve Kerbaj’ın “Beş Gözün Gizli Tarihi” adındaki yeni kitabındaki bilgiler, 2015’te yaşıtı üç okul arkadaşıyla İngiltere’den Türkiye’ye gelen ve kaçak yollarla Suriye’ye geçip IŞİD’e katılan İngiliz vatandaşı Şeyma Begüm’ün yolculuğuyla ilgili yeni detayları ortaya çıkardı.

Yeni bilgilere göre Şeyma Begüm, Esenler Otogarı’nda Muhammed el-Raşit adlı bir Kanada istihbarat elemanının yardımıyla IŞİD saflarına katıldı. El-Raşit’in hem Kanada hem IŞİD için çalışan bir ajan olduğu da ortaya çıktı. El-Raşit, Şeyma Begüm ve arkadaşlarına yardım ettikten kısa bir süre sonra Urfa’da tutuklandı, Türkiye elde ettiği bilgileri Kanada ve Birleşik Krallık ile paylaştı, Kanada ise el-Raşit’in kendileri adına çalıştığının bilinmemesi için Birleşik Krallık’tan talepte bulundu. El-Raşit’in yaklaşık 1 sene boyunca kadın ve çocukları kaçak yollardan IŞİD’e ulaştırdığı ve bu süre zarfında Kanada için çalıştığı düşünülüyor.

Şeyma Begüm şu anda Kuzey Suriye’de bir ceza kampında bulunuyor. 2019’da İngiltere kendisini vatandaşlıktan çıkardığı için ülkesine geri dönemiyor, hiçbir ülkenin vatandaşı olarak gözükmüyor.

Önceki İçerikÜnsal Ban’ın şoförünün evinde arama yapıldı, evrak yakan eşi ve baldızı gözaltına alındı
Sonraki İçerikAdaları Araplar mı bastı?

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version