Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yargıtay ‘Orhanlı Gişeleri’ kararının, ‘kopyala-yapıştır’ olduğunu itiraf etti

“Bu zamana kadar çok Yargıtay kararı okudum ama bu kadar saçma ve ne dediği belli olmayan bir kararı ilk defa okudum! Yargıtay’ın yerel mahkeme kararının yanlışlığı ve hukuksuzluğunu bilmesinden olsa gerek, kararın onandığını anlayabilmeniz için en az 5 kez okumanız lazım.” ifadelerini kullanan Gökhan Güneş’in paylaşımları şöyle:

23 sayfalık kararın onama kısmı, “ancaklı” devam eden ve net olarak anlaşılamayan aşağıdaki ifadeden oluşmakta.

Kararın büyük bir kısmı da yerel mahkemenin yaptığı usul ve esas hatalarının (görsel) düzeltilmesine ayrılmış. Hatta Yargıtay bile bu kararın ne kadar özensiz ve kopyala-yapıştır şablon bir karar olduğunu itiraf etmek zorunda kalmış.

Düşünsenize, onlarca insan hakkında müebbet hapis cezaları veriyorsunuz ama kiminle ilgili ne dediğiniz belli değil. İşte insanların hayatlarını kararttıkları kararların ve bunları karar diye yazan rejim yargıçlarının kalitesi bu!

Bu karar, 3. CD’nin 15 Temmuz sonrası uydurduğu “15 Temmuz eylemlerinin hukuksal anlamda TEK FİİL VE TEK SUÇ” olduğu fantezisinden başka bir şey değildir. Karara ilişkin değerlendirme ve bu kabulün yanlışlığını aşağıdaki makalemizden okuyabilirsiniz.

https://hukukpenceresi.com/yargitayin-orhanli-giseleri-kararina-iliskin-degerlendirme/

Daha öncede belirttiğimiz gibi bu kararların hiçbir hukuki temeli ve karşılığı yoktur. Hepsi çöp hükmündedir. En sonunda hepsi bozulacak ve bu paçavraları karar diye verenler işledikleri insanlığa karşı suçlardan en ağır şekilde cezalandırılacaklardır!

 

Dr. Gökhan Güneş’in paylaşımlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version