Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vedat Bilgin’den EYT açıklaması: Masamızda sadece bir tane formül var

Bakan Vedat Bilgin’den ‘EYT’ açıklaması: Önümüzdeki günlerde açıklanacaktır


Vedat Bilgin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Masalarında bir tek formülün olduğunu anlattı. Bilgin, “Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Hollanda ve Almanya modelleri masada değil.” ifadelerini kullandı.

Dünkü kabine toplantısı sonrasında A Haber’e açıklamalarda bulunan Vedat Bilgin, EYT ile ilgili çalışma grupları olduğunu, yılbaşına doğru çalışmaların tamamlanacağını söyledi.
EYT konusunda tek formül üzerinde çalışıldığına değinen Bilgin, daha önce birkaç formül olduğunu belirtmişti. Bilgin “Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz.” dedi.

Aşamalı çalışma grupları olduğunu belirten Vedat Bilgin, “İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version