Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ünsal Ban gözaltına alındı

Ünsal Ban gözaltına alındı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla’nın Milas ilçesinde gözaltına alındı.

edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Ban, Muğla’nın Milas ilçesinde bir araçla seyir halindeyken bulundu. Ban hakkında, Taşkesenlioğlu’na ait ‘kişisel verileri paylaşma’, ‘tehdit ve şantaj’ suçlamaları bulunuyor.

İLGİLİ HABER

Zehra Taşkesenlioğlu’ndan açıklama: Kadına karşı şiddete maruz kaldım

Adı rüşvet iddialarına karışan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu açıklamalarda bulundu. Hukuki yollara başvuracağını söyledi.

NE OLMUŞTU

Sedat Peker, eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, onun boşanma aşamasındaki eşi olan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu hakkında bir dizi iddia ortaya atmıştı. Peker ayrıca Tașkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi eski Ünsal Ban’ın kendisine gönderdiği bir videoyu paylaşmıştı. Ban tarafından kayda alınan videoda Taşkesenlioğlu’nun elinde bıçak olduğu görülmüştü.

İLGİLİ HABER

Sedat Peker üç isme dikkat çekmişti: Ali Fuat ve Zehra Taşkesenlioğlu, Ünsal Ban isimlerini unutmayın

Peker, ‘Borsa dosyasını açtığımda bu kişileri yakından tanıyacaksınız’ demişti. Eski TMSF yöneticisi Güzeldülger de ‘Kayınpederi SPK Başkanı, Ünsal Ban borsa oyuncusuydu’ diyor.

Ünsal Ban, TELE 1’e yaptığı açıklamada Peker’in kendisini aradığını doğrulamıştı. Ünsal Ban, “Bir paylaşımda benden bahsetmişti. Ben de aracılar ile kendisine ulaştım. Sonra da Sedat Peker beni aradı. Sedat Peker’e videoyu ben göndermedim” demişti. 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version